escriu-me
My Photo

dimarts, 29 de setembre del 2009

Dimarts, 29 de setembre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

El Ple d'ahir a la nit:

Només n'he trobat un petit article en El Punt, per lo menys en la seva edició digital, i la veritat es que en dóna una informació ben pobre del que va ser el Ple d'ahir a Lloret. I ho fa així de pobre doncs l'única referència que en té és la nota de premsa que l'Ajuntament va enviar i en la que hi figurava com a única informació l'aprovació del Pla Especial per a Sant Quirze, i que, per exigències del tancament de les edicions dels diaris, des de l'Ajuntament s'envia abans de que el Ple i la votació s'hagi fet confiant en la majoria absoluta de l'equip de Govern.
El dia que hi hagi un daltabaix i per "h" o per "b" s'hagi de suspendre el Ple o retirar-ne un punt per un defecte de forma els d'El Punt continuaran afirmant que tal o qual cosa s'ha aprovat reproduint la nota de premsa rebuda molt abans de que la votació s'hagi efectuat.... com ja ha passat alguna vegada.

Com que ahir no hi va haver cap terratrèmol el punt sobre el pla especial de Sant Quirze es va aprovar per unanimitat i en els torns d'explicació de vot tots els grups es van felicitar de com havia quedat el projecte després de passar d'una previsió inicial de més de 900 habitatges als 125 que contempla ara el nou redactat.
De totes maneres en l'explicació final del punt per part del Sr. Crespo hi va haver una frase que tot i dir-se de passada o amb la boca petita ens hauria de fer estar atents i venia a dir així per sobre que a lo millor als promotors i per mor de la crisi ja no els resulten rendibles alguns projectes tal com van quedar redactats en el POUM doncs al seu entendre es van poder fer retallades com aquesta de Sant Quirze pel bon moment que la bombolla immobiliària passava però que moltes de les càrregues que en aquell moment es van posar annexes als diferents projectes a lo millor ara alguns promotors se les volen espolsar i no trobo be que el Sr. Crespo com a metge que és hagi posat l'esparadrap on encara no hi ha ferida... o potser és que la ferida sí que ja hi és i els promotors del projecte golf de Sant Pere ja han començat a voler espolsar-se qualcuna de les obligacions en les infraestructures a fer en el discontinuo ???

De la resta de punts no massa història tret del punt 12è que feia referència la la moció que presentava ERC de donar suport a les consultes populars municipals per a la independència, (d'aquest també en parla un xic El PUNT), i del 9è que feia referència a l'instal·lacio de plaques fotovoltaiques; la moció de la independència al final constava com presentada conjuntament per ERC i CiU doncs a darrera hora del matí els dos grups van consensuar un nou text en el que es treia la paraula independència i s'hi posava autodeterminació.
Es va aprovar la moció amb els vots afirmatius d'aquests dos partits i hi van votar en contra PSC, PP i ICV (ahir en Quim Teixidor del GRILL no hi era ni tampoc hi era en Romà Codina de CiU).
En l'explicació de vot na Lluïsa Parrilla, pel PSC, va dir que aquesta no era la tasca de l'Ajuntament doncs en principi fins i tot es podria considerar una il·legalitat; el Sr. Ontañón del PP ens va regalar un discurs que quasi era un compendi enciclopèdic no pel contingut, que aquesta vegada no era "ranci" com el d'altres vegades quan es tracten temes nacionalistes, sinó per la quantitat de folis plens i amb lletra ben atapeïda que portava. Va voler criticar al tripartit i ho va fer amb un argument que al meu entendre estava mal escollit, doncs va dir que aquí els alumnes han de pagar part de l'ordinador que han de portar a les escoles i en d'altres autonomies són gratis i em va fer pensar en un argument que vaig sentir en una de les tertúlies de la COPE on es deia que els catalans érem tan im-presentables que fins i tot les autopistes eren de pagament mentre que a Madrid les donaven gratis...; en Toni Gracia de ICV va raonar el seu vot negatiu primer perquè havien canviat la redacció de la moció el mateix matí del PLe sense que ell se'n assabentés fins que entrava al Ple i segon perquè ho considerava una moció electoralista per part dels partits nacionalistes, especialment per part de ERC; el Sr. Crespo va portar les rendes de l'explicació del punt i va fer referència a les directrius de la direcció nacional del seu partit, en concret va citar unes paraules del Sr. Mas, en el sentit de no oposar-se a aquest tipus de moció però tampoc impolsar-les tot dient que en aquest moment lo important és sortir de la crisi.

Del punt de les plaques solars la votació va ser ben curiosa: CiU, PP i ICV a favor i en canvi tant PSC com ERC ara no recordo si s'hi van abstenir o hi van votar obertament en contra; per les explicacions donades diria que va ser vot en contra.
Tant PSC com ERC van considerar que era una operació estranya i que no entenien perquè l'electricitat produïda s'havia de vendre i en canvi no s'utilitzava per a consum del propi lloc on es volien instal·lar les plaques, (el teatre i dues escoles); també trobaven a faltar en el dossier que el van facilitar un pla de viabilitat econòmica així com una explicació tècnica de l'eficiència real de la instal·lació. En un moment de la discussió fins i tot el Sr. Coloma de ERC va arribar a dir que hi veia quelcom de rar en la iniciativa i en aquest interés sobtat de l'equip de govern per l'ecologia.
Per ICV en canvi la iniciativa era bona pel fet de l'aprofitament d'una energia renovable i neta.
En va defensar el punt per part de l'equip de govern el regidor de medi ambient Ignasi Riera. Ell en tot moment en va justificar la iniciativa per tal de promoure projectes que minvin l'emissió de CO2 i la veritat és que independentment de si a la llarga pot ser fins i tot un negoci lucratiu o no per les arques municipals, (segons el regidor mai hi pot haver-hi pèrdues tal com s'han redactat el plec de condicions d'explotació), per mi el negoci és que es lloguen uns terrats per a produir quelcom que petit o gran ens ajuda en la lluita contra el canvi climàtic i a més des de l'Ajuntament es fa pedagogia de cara als ciutadans tal com es va quedar en aquella trobada a Polònia que jo de vegades criticava doncs no veia gestos de pedagogia positiva sinó moltes vegades tot el contrari. En aquest aspecte i a ran de l a intervenció del Sr. Garcia recordant-li que els aplaudiments de l'equip de govern cap a la pista de gel semblen incompatibles amb aquesta filosofia el Sr. Riera es va posar com una moto, (diem per ser justos com una motocicleta), i li va dir al Sr. Garcia que ell personalment apostava per la pista de gel doncs ell no estava pel decreixement sinó pel creixement sostenible i que una pista de gel no té perquè ser una instal·lació contrària als principis de sostenibilitat doncs es poden fabricar de moltes maneres...
Personalment al final del Ple i en el torn de les preguntes i consideracions del públic assistent, (com sempre a un manco li hagueren sobrat dits per contar-los), vaig felicitar a n'Ignasi per la iniciativa de la instal·lació de les plaques però em vaig abstenir de fer esment a la pista de gel, doncs no n'era el moment, ni crec que se'm hagués permès, i el que em vaig contenir de dir-li era que mentre Lloret tingui 250 dies l'any un gradient de temperatura exterior/gel de més de 40º, de sostenible una pista de gel no en té res, i que per la seva tranquil·litat li diria que es pot estar pel creixement i no apostar per aquest tipus de instal·lació; i si la fa un privat a casa seu no hi podem fer res, (o sí), però cal recordar que on es pensa instal·lar és en un terreny públic així que cal inventiva pública per tal de trobar un altra tipus de negoci que sigui respectuós amb el medi i aquest per més que el regidor ens el pinti verd no ho és...

Vaig a mirar un xic més els diaris...


===============


Disculpeu-me els que m'he fet arribar convocatòries d'actes per aquesta setmana, (Marineta, KulActiu Sa Caleta, l'Aurora, Joan Carles...), però avui maig súper tard (9.26h) i no em dóna temps de posar-los... demà segur...




"Ja poden dir missa les autoritats municipals i els representants gremials sobre el turisme de qualitat que, a Lloret, s'arreplega tot. Durant el cicle de vida de la gent, des del bressol a la tomba, tothom hi està convidat! I sort en tenim!"




"A Blanes o a Figueres hi ha quatre oferte. Per exemple el CEIP Pinya de Rosa de Blanes té una vacant de mitja jornada a primària. Així mateix la llista ofereix possibles contractacions a Vidreres,"

"El president de la Federació d'Hostaleria va realitzar aquestes declaracions durant la celebració del Dia Mundial del Turisme, que es va celebrar al castell de Biart, a Masarac"
En el Ple de l'Ajuntament d'ahir el vespre em va semblar entendre que el Sr. Crespo també hi havia anat a aquesta trobada a Mallarac on també hi havia el Conseller Huguet.


"Un grup inversor d'hostaleria i oci rus"




L'únic mitjà que en diu quelcom tot i no haver assistit al PLe..

"Lloret de Mar.
ERC, a l'oposició, va cedir en la moció sobre una consulta popular que va presentar al ple d'ahir i va acceptar que s'hi canviés la paraula independència per la d'autodeterminació, i que s'hi eliminés que la coordini decidir.cat, a favor del teixit associatiu. La moció es va acabar aprovant."
"Blanes.
Va caldre el vot de qualitat de l'alcalde perquè el ple aprovés anit donar suport, «quan es donin les condicions necessàries», a la celebració d'una consulta popular sobre la independència. La moció havia estat presentada per ERC, que va rebre el suport de CiU –té l'alcaldia– i PDB. En contra, van votar-hi el PSC i el PP, mentre que EUA es va abstenir."


"ANTONI ESCUDERO, president de la federació d'hostaleria de girona
«Que a aquestes altures no se'ns valori com un dels principals sectors productius de l'Estat és una vergonya»
«Si l'empresari es juga la viabilitat de l'empresa, el treballador també s'hi ha de jugar alguna cosa»
«No podem oferir l'estat del benestar a tots els que aterrin aquí»"


"Les paraules de Domènec Biosca, expert en turisme i autor de més d'una vintena de llibres sobre aquesta temàtica, no van caure en sac foradat: «O hi ha un canvi mental o acabarem venent a preu de subhasta.» I és que, amb crisi o sense, tothom coincideix que cal un canvi, un salt qualitatiu per fer front a la gran competitivitat que hi ha amb altres destins turístics."

La carta no està focalitzada a Lloret, tot i que ho pot semblar després de la meva manipulació amagant-vos o manipulant frases com aquesta: "He pagat 2 euros de zona blava a platges com Pals, Begur, Cala Canyelles… He pagat 1 euro/hora als únics pàrquings de Sant Martí d'Empúries i Cadaqués."
Ho he fet no per dir que del que es queixa és de Lloret i que aquí tot es fa malament, sinó per ressaltar l'esperit del que vol dir: "I ja que pago tot això, em pregunto: què fan aquells a qui pago, per mi? Doncs no veig que facin res, perquè saben que jo, com molts de nosaltres, pago i no dic res."











Escoltar Joaquim Torrecillas AQUÍ
Escoltar Josep Marigó (PSC) i Joan Salmeron (EUiA) AQUÍ
Escoltar Josep Trias, alcalde de Blanes AQUÍ


"Emmarcat en el programa d'actes de la Setmana Lloret Natura, aquest proper dissabte està prevista una marxa popular de Nordic Walking per tota la costa de Lloret de Mar."






No hi he vist res que sembli fer per nosaltres.