escriu-me
My Photo

diumenge, 4 d’octubre del 2009

Diumenge, 4 d'octubre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva Marítima

Avui diumenge:

KulActiu Sa Caleta organitza:

I Fira d'Intercanvi

més info: AQUÍ


=====================
=====================
=====================



V Dia del Mar


es recomana portar banyador...
més info: AQUÍ
"Dintre els actes de la Festa del Mar el Centre de Submarinisme Lloret presenta una exposició dels últims 18 anys"


=====================
=====================
=====================


Aquest dimecres:






A l'article s'explica la part econòmica del projecte que va ser la part més criticada tant per pel PSC com per ERC en el Ple del dilluns.
De totes maneres pel meu gust el millor balanç econòmic i de tot tipus que se'n pot fer és aquest que fa el regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera:
" una aposta de l'Ajuntament per la "lluita contra el canvi climàtic" que l'"implica" i el fa ser "exemple" tant per a la ciutadania com per a la resta de municipis."

"L'acte informarà sobre les eines fiscals útils en entorns de crisi empresarial, al temps que explicarà el concurs de creditors i els instruments laborals per fer front a la crisi mitjançant els expedients de regulació d'ocupació."




Camacho, quan va prendre possessió del càrrec
de directora provincial de Treball a Girona, l'octubre de 1995




Fa un desglòs per dates de les diferents promeses i actuacions des del 1996 fins ara:
1996: "La paraula més utilitzada per referir-se al desdoblament de la N-II, "prioritari", ja s'utilitzava des del pp"


L'article no parla pas del Ple de dilluns a Lloret on es podia veure un regidor, millor dit una regidora, trastejant amb el mòbil, sinó del SMS pillat pel fotògraf de El Mundo en el Parlament català o sigui que on diu "regidors i regidores" en realitat ha estat una llicència meva i ha de dir, diu, "diputats i les diputades".
El sr. Cruanyes i afegeix quelcom que tant serveix per uns com per altri: "Si, a més a més, s'escampa la brama que aquelles hores, aquell terminal de telèfon mòbil, aquelles conferències les paguem tots, embolica que fa fort."




No sé per quan toquen les eleccions però sembla que les campanyes electorals cada vegada arrenquen de més lluny...


En el Ple del dilluns, ja és la quarta vegada que hi faig referència avui, però és que si poden escoltar i veure coses ben curioses; com deia, en el Ple del dilluns, el regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera, tot contestant al regidor d'ICV, Toni Garcia, parlant de si el CO2 que ens estalviaríem en la "fira" de les fotovoltaiques no el malbarataríem en el "mercat" de la Pista de Gel, el regidor Riera li va contestar un xic sulfurat: "jo no estic pel decreixement, jo estic per millorar l'economia i competitivitat del meu poble"

Des d'aquí li diria al Sr. Riera que em semblen molt be els seus desitjos però no cal estar pel decreixement si no li ve de gust com per saber escollir els companys de viatge per créixer, i la pista de gel tot i ser "original", "única" i no sé quants adjectius més, no és un model que vagi en consonància amb les paraules que avui mateix cito d'ell aquí un xic més amunt en una altra notícia "una aposta de l'Ajuntament per la "lluita contra el canvi climàtic" que l'"implica" i el fa ser "exemple" tant per a la ciutadania com per a la resta de municipis."

I no solament ho diuen quatre arreplegats que els "llots" del model econòmic que ens ha precedit ens han portat aquests "fangs" que tenim ara, sinó que qui en firma l'article, el pelacanyes "DIRECTOR D'OCUPACIÓ DE LA COMISSIÓ EUROPEA" diu: "Naturalment que la gent vol prosperar i generar riquesa, però potser el concepte de progrés s'ha d'entendre de manera més intel·ligent i sofisticada,"
O també això: "la crisi ha deixat en evidència que no es pot continuar creixent indefinidament, consumint més energia, tenint cada cop més població, més consum... com a única perspectiva." (...) s'ha d'anar cap a "un nou model de creixement més sostenible, basat en el medi ambient i el coneixement"

Ja fa dies que us atabalo amb el tema de per on ens faran passar la futura carretera cap a Blanes i cap a l'autopista i ho acabo amb un "Fora carretera de Sant Pere del Bosc".

Doncs be, aquest article d'en Toni Altaió en dóna unes claus que tot i no referir-se a aquesta infraestructura hi son plenament aplicables.
Se'n pot aprofitar absolutament tot !!!

"Disposem d'una veritable diagnosi sobre la mobilitat entre ...) (podeu posar-hi entre Blanes i Lloret i Autopista? Si tinguéssim diagnosi, podríem deduir-ne quines actuacions són necessàries, en quin ordre i amb quins objectius de repartiment modal?"

I ara l'apoteosi: "El país el construïm tots junts: detractors i defensors de certes infraestructures. Però aquells qui veritablement posen rodes al progrés són els qui tenint responsabilitats (ara, abans i en el futur) confonen presses amb apostes estratègiques, i confonen rendibilitats electorals amb una correcta programació i orientació de les inversions públiques. En aquestes decisions és on es configura el país de futur."
Creieu que es pot dir millor que no volem un nyap a Sant Pere i a les Alegries que ens malmeti de per vida aquesta part del territori...???

Cal aclarir que tot i que Lloret hi va estar representat a la trobada com a mínim pel nostre alcalde Sr. Crespo, qui firma l'article que també hi era no és cap dels nostres joseps Valls sinó en Josep Valls de Sant Feliu de Pallerols, com jo, i que aquest hivern va donar una conferència en el Club Marina parlant de la vida d'en Pla.

l'agenda:
LLORET
V Dia del Mar, de 10.00 a 14.00, a la Roca d'en Maig.
9.30. 18a Neteja del fons marí.
10.00. Pedalada contra el canvi climàtic.
10.00. Descobreix Lloret Natura.
Exposició Avaluació dels efectes del canvi climàtic a la Costa Brava. Casal de Joventut (Puntet). Fins al 15 d'octubre. Dins la Setmana Lloret Natura.
17.30. Casal de l'Obrera / Espai XXS. Teatre infantil amb Tutti Colori
12.00. Visita guiada teatralitzada al Poblat ibèric de Puig Castellet. Jornada de portes obertes. Dins el programa de la Setmana Lloret Natura.

Blanes
7è Tuning Festival Blanes, tot el dia, al recinte Bowling Center
17.30. Teatre de Blanes. Representació de l'obra infantil La bella i la bèstia, a càrrec de la Cia. Veus-Veus
Exposicions:
Colors Evolutius, 2009-2011, de Pepa Poch. Fundació Àngel Planells. Fins al 14 d'octubre.
Pintures de Jesús Pelegrí. Galeria d'Art L'Arcada. Fins al 8 d'octubre.
Mostra de manualitats de l'AV Raval. Sala M. Luisa García-Tornel. Fins al 4 d'octubre.
El somni republicà. El republicanisme a les comarques gironines, 1900-1936. Casa Saladrigas. Fins a l'1 de novembre

Tossa de Mar
Metal piel, de Rómulo Royo. Galeria Joan Planellas. Fins al 4 d'octubre.

Vidreres
18.00. Casal del jubilat. Sessió de ball amb l'actuació d'Aurora.


Deu me'n lliuri de defensar un acte de pirateria i tal com ens ho "venen" així ho sembla, però veient com i què pesquen els nostres pescadors davant dels nostres nassos, només cal anar a qualsevulla peixateria per veure la quantitat de morralla que ofereixen, què no faran lluny de les mirades de tothom, en mars de ningú (???), i amb un mercat global on si la sardineta està prohibida aquí la vendrem allà...
Com deia no m'agraden els pirates, però ni els que porten l'ull tapat ni els que ens els volen tapar a nosaltres
En JAP en el seu acudit d'avui ho veu així:



"S'hi poden veure joies per a gossos, vestits de nit i fins i tot una jaqueta valorada en 2.000 euros. A més, existeixen, i s'hi poden veure, banyeres d'hidromassatge, sabons amb olor de fruites i cintes automàtiques per córrer a casa."
Això fa mal...!!! Els animals no en tenen cap culpa de tenir uns amos im-presentables.

Per fi tant en Pere com en Vadó podran optar a ser-ne alcaldes...