escriu-me
My Photo

diumenge, 6 de desembre de 2009

Diumenge, 6 de desembre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva MarítimaEl veredicte:


en podreu veure els guanyadors AQUÍ


La millor foto de tema Lloret per a:
Cavall Bernat de JEP FLAQUE FERRUS de Barcelona

lupa AQUÍ

Segurament al sr. de Ribot això el suposarà un merit més per entrar al cel, l'altra, i quasi més gran, és la lluita que manté com advocat en la defensa del patrimoni en contra dels nyaps que les autoritats ens volen imposar en forma de carreteres... (espero que estem parlant del mateix Eduard de Ribot ;-) ;-) ;-) )
" Les vocacions puntuals havien provocat que, des de juny de 2006, quan Soler i Perdigó va ordenar sacerdot Jordi Callejón a Lloret de Mar, cap altre gironí hagués pres aquest camí. Callejón és ara el responsable de la secretaria particular del bisbe Pardo"

Si aquests dies havíeu pensat regalar un animal, una segona reflexió abans de prendre definitivament la decisió mai hi sobrarà; si malgrat tot hi esteu ben decidits valoreu abans d'anar a una botiga el passar pel Centre d'Acolliment de la Selva aTossa , hi ha desenes d'animals esperant-vos...
"Per tant la esgotament d'energia i la seva racionalització és, per sobre de tot, un problema social que afecta directament al mateix mode de vida que haurem de canviar en el proper decenni."
Com sempre en els articles del sr. Vila un munt de dades ben interessants: "menjar un quilo de vedella genera més gasos d'efecte hivernacle que recórrer 200 km amb un cotxe"; i no es refereix pas només a les ventositats que el menjar carn ens provoca o les pròpies del metabolisme en vida de l'animal, sinó també als provocats per l'energia necessària pel seu engreix...
Una altra dada que el sr. Vila ens facilita:
"El canvi d'una agricultura moderna per una de biològica permet reduccions energètiques importants en la producció: d'un 85% pel blat, d'un 55% pel pollastre, d'un 48% per les patates..."


Tres dels cinc exemplars de marellenga
trobats aquest novembre a l'estany d'Ivars


A Lloret al camí de la Tortuga com cada any s'hi instal·len els caps de setmana els caçadors d'ocellets amb xarxa i vesc.
Crec que tenen tots els permisos per fer-ho, el que ja desconec és si el que fan és el que els permet la llicència...
M'explico:
Aquests permisos es donen no per caçar indiscriminada-ment qualsevulla ocell, ni qualsevulla quantitat, els permisos es donen per a determinades espècies de cantaires i per determinades quantitats, i mai per negoci sinó per a la participació a concursos, doncs la major part són espècies protegides: caderneres, verdums, pinsans...
El que jo em pregunto és a quants concursos deu anar aquest caçador com per necessitar parar la xarxa durant tots els caps de setmana de molts mesos l'any...???
El que també em pregunto és si els mossos d'Esquadra han anat un xic més lluny quan els he requerit reiteradament perquè comprovessin la legalitat de la pràctica i si no solament s'han limitat a demanar els corresponents permisos al caçador, que sí que té, sinó que s'han esperat al final de l'activitat per veure i controlar la quantitat d'ocells caçats, les espècies, si són les que els permisos permeten, i dintre d'aquestes, el gènere dels animals caçats doncs els permisos només són per a mascles...
També em pregunto si aquests caçadors efectivament alliberen els ocells que no corresponen a les característiques que la seva llicència autoritza, doncs no em puc imaginar com poden alliberar un pit roig o una mallerenga, o una cadernera femella amb les plomes totes "pringades" de vesc i amb el vol impossible...
De vegades em pregunto també d'on treuen i de quina raça són els "pajaritos fritos" que serveixen a tall de tapa alguns bars del Molí i el Rieral. Concretament us en cito un: el que hi ha a l'altra costat de carrer de l'entrada del Bon Preu de la carretera de Vidreres. Si no hi voleu entrar només heu de fixar-vos en el cartell, ( foli de paper blanc dina4 darrera la cafetera i visible des de la vorera), que tenen penjat en el vidre proposant el producte...
Si voleu fer quelcom pels ocells aneu els matins de dissabte i diumenge al final del camí de la Tortuga a mà esquerra i si pot ser porteu-hi la mainada, hi ha una petita explanada com per jugar a pilota a escasos deu metres n aquest bon senyor i para les andròmines; canteu, crideu i balleu els ocells us ho agrairan...
Jo per si de cas la tarda abans ja hi hauré passat per trencar-li tel muntatge del dia abans i serrar-li els encoratges on fixa la xarxa per tal de que no els pugui aprofitar i que perdi un xic de temps en benefici dels pobres animals... Ell ho sap i s'ho pren amb resignació, em diu que jo faig la meva feina i ell la seva... Si no fos pel que fa hom podria dir que és un tipus simpàtic..."a la Selva, hi ha l'única emissora local comercial que no pertany a cap cadena i que és Ràdio Marina de Blanes"

"El cert és que l'aeroport de Girona és útil perquè s'ha vinculat al seu territori, disposa de modernes instal·lacions, les institucions del territori tenen una estratègia definida, sòlida i coherent i existeix un mercat potencial en una àrea econòmica que el fa sostenible i necessari per Catalunya."
Avui el sr. Puigcercós s'ha ben prodigat; si amb el que us explicava més amunt en el Diari de Girona encara no us ha quedat clar aquí ho explica altra vegada encara que amb altres paraules: ""Integrar plenament el comerç en el teixit urbà és una de les prioritats que no podem deixar passar. Allò que funciona raonablement bé no ho podem deixar perdre""

Com veieu la teoria de la botiga catalana va per un costat i la realitat per un altre...
Esperem que el nom no vingui de que les cadires que venen quan t'hi asseus fan crak !!!


No cal anar als fons abissals que descobrir la nostre desconeixença, el 90% de nosaltres desconeixem el que hi ha el fons del mar en el metre endins d'on trenca l'onada...Mira per on els de Palafrugell sense saber-ho segurament ens hauran alliberat d'aquest anti-ecològic projecte que semblava ens volien posar a l'antiga plaça de braus.
Dic que segurament ens en hauran alliberat doncs una de les principals raons per la defensa del projecte que en va fer el regidor Romà Codina va ser la seva originalitat doncs no n'hi havia un altra a la Costa Brava... doncs mira per on aquest argument tampoc és vàlid ...


El sr. Bernat s'escarrassa en explicar el funcionament teòric del que s'ha de fer en una rotonda doncs igual que em passa a mi cada dia acabaria a bufetades amb la infinitat de conductors que es pensen la rotonda es seva: "Són només alguns exemples del que practiquen els que anomeno amos de les rotondes"