escriu-me
My Photo

dimarts, 5 d’abril del 2016

Dimarts, 5 d'abril del 2016, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


El Ple d'ahir…

La puntualitzat suïssa s'ha perdut i el Ple una vegada més començava a les 6h tocades i a sobre amb guirigall, no perquè hi hagués alguna polèmica prèvia sinó perquè els regidors estaven exaltats i ni se'n havien adonat que l'alcalde Dulsat ja quasi que anava pel segon punt…
Els regidors hi eren tots; a la taula del mig el secretari suplent i l'interventor també tots dos hi eren; de públic més aviat poc, si res més no al començar, un xic més tard, a la platea ja érem tants com a l'escenari comptant el Síndic lloretenc, en Quim Teixidor, que ahir donava compte de les seves actuacions durant el 2015 i l'acompanyava a tall de suport el president del Fòrum de Síndics de Catalunya el senyor Josep Giné.
A la sala una novetat, per fi s'ha substituït el retrato de l'ex-President Mas pel del actual Puigdemont…

Els tres primers punts, com sempre, pur formulisme, l'aprovació i signatura de l'acta anterior i les facècies de l'alcalde i del regidor de turisme des del darrer Ple. Als dos quasi que se'ls hi pot atribuir el do de la ubiqüitat doncs hi ha dies que segons llegeixen han estat a mil llocs… aquesta vegada especialment greu és el cas del regidor Gou doncs  a la relació llegida quasi que els actes i dies s'encavalcaven però a mi em consta que es va prendre uns dies de descans juntament amb l'ex-cap d'infraestructures de la Generalitat que li va inflar el cap amb que l'allargament de l'autopista fins a Lloret no és pas cap necessitat del territori sinó senzillament un pelotazo d'Abertis, i no pas tot menjant  una ració de "ranxo" sinó un suculent Nasi Goreng… Va anar així o m'ho han explicat malament sr. Gou???

El quart punt era aquest donar compte del Síndic lloretenc.
En Quim Teixidor va fer-ne una extensa exposició de totes les seves actuacions al llarg de l'any, uns 40 minuts; va ser molt bo quan va dir que abans de començar alguns li havien preguntat si duraria molt la seva intervenció però que per una vegada que té l'ocasió d'explicar-se ho aprofitaria…
Així com l'any passat va carregar-li els neulers a la policia local, ( a la sala hi havien els dos quefes amb les manilles apunt per si es tornava a passar), aquest any qui se'n va emportar el 90% de la crítica va ser el Consorci Sanitari Selva Maresme, en el apartat gastronòmic, i no pas per caprici seu sinó que la major part de les queixes rebudes per ell en el 2015 parlaven de la mala qualitat del menjar, de lo mal cuinat, de lo repetitiu dels àpats, etc, etc que se serveixen tan a l'hospital de Blanes com en el soci-sanitari de Lloret. L'altre 10% de critica se'l va emportar l'equip de Govern, per be que molt subtilment, i va ser per la poca diligència que al seu entendre tenen cap a les qüestions, suggeriments i preguntes que ell els hi adreça. Una única qüestió se li va respondre en un temps correcte i va ser precisament del departament del meu amic Orobitg, (prova de que no tot ho deu fer malament ;-)  ;-)  ;-))
En trobareu una extensa explicació d'aquest punt en  El PUNT.
En el torn de paraules dels grups polítics tots van donar les gràcies i felicitar la feina feta pel Síndic. En quan al tema del Consorci Sanitari, des d'ICV es va reclamar el compliment d'un acor unànime de PLe pel que es demanava la recuperació de la gestió del hospital soci-sanitari  de Lloret. El representant del MILLOR va mostrar la seva impotència davant les contínues malifetes del Consorci doncs s'aproven mocions i mocions de condemna però el Consorci sembla ser-ne immune…

El 6è punt anava de la petició de crèdits a curt termini per valor de 4milions d'euros per fer front a les tensions de tresoreria que el fet que l'IBI es paga a l'estiu provoca fins que s'arriben a aquelles dates. S'han concertat dos crèdits certament econòmicament molt avantatjosos amb interessos al voltant del 0,40% amb la Caixa i el BBVA. Són crèdits en forma de pòlissa de crèdit que es van utilitzant a mida que es necessiten. Els càlculs dels costos que per l'Ajuntament poden suposar, en el pitjor dels casos en que es disposi de la totalitat dels 4 milions  seria de 9.500€… a fe que és barat, però aquest teòric xollo va tenir resposta de art del portaveu d'ICV en el sentit que al escollir aquestes dues entitats de crèdit no s'ha tingut en compte que són les que més pisos buits tenen a Lloret i les que més desnonaments ocasionen. Però no només per part d'ICV van venir les crítiques sinó que en el torn de preguntes del públic el membre de Plataforma per la Pau Joan Moret va fer esment a que precisament aquestes dues entitats tenen forces inversions en els sector armamentístic, concretament el BBVA és el que més en té de l'Estat i demanava si us plau que aquest aspecte no s'oblidés…
Es va aprovar amb l'abstenció dels dos regidors d'ICV.
Precisament EL ROTO en EL PAÍS d'avui ens hi posa un acudit que ni fet exprés…





EL ROTO en EL PAÍS



El 7è punt era el canvi d'adscripció del regidor Enric Martínez que deixa de representar al PPC i passa a no adscrits. Com que el punt era només de donar compte del fet no hi va haver torn d'intervencions i n'Enric va aprofitar el torn del següent punt per fer-nos un speech del perquè… Va explicar que ha renunciat a tots els càrrecs institucionals dins el partit, càrrecs que li suposaven més de 2.550€ bruts al mes, però que la cadira de regidor no la deixa doncs considera que se l'ha guanyada ell i no el partit. D'aquest speech també en EL PUNT hi trobareu una gran explicació.

Aquest vuitè no va donar pas massa de sí i es va aprovar per unanimitat.

El 9è era també un donar compte, sense discussió i votació, de la sol·licitud a Costes de la concessió administrativa del restaurant de la la platja de Fenals.

El 10è era l'actualització de l'inventari de bens municipals.
En primer torn cap grup hi va voler intervenir llvat del MILLOR ue com cada vegada que es porta aquest tema a Ple reclama saber que passa amb els vehicles tant els que fa servir GBI com els busos de Pujol propietat de l'Ajuntament que un cop comptablement tenen un valor zero, (han acabat el període d'amortització), on van a parar i perquè enlloc parla del seu valor residual ni que sigui com a ferralla, es regalen ? a qui ?, perquè ?… fins i tot va explicar que quan es va remodelar la biblioteca i se'n van substituir els radiadors un alt funcionari municipal se'ls va endur per instal·lar a la seva segona residència. En el segon torn de paraules el representat de Lloret sí se Puede va recriminar al MILLOR que perquè no anava al jutjat a denunciar lo dels radiadors a lo que li van contestar que ja era prou denuncia dir-ho en el Ple i que ell ja ho havia fet públic amb noms i cognoms, suposo al seu butlletí.
Es va aprovar amb els vots contraris dels 4 MILLOR's.

Del 11è en trobareu repetides referències en el resum d'avui començant per la primera notícia del Diari de Girona.

Passo directament al 14è del que també en dona compte EL PUNT però aquí a part d'una discussió més que surrealista de si s'havia d'abaixar, treure, una, dues o totes les banderes a la votació es va donar un empat tècnic, però no 10 a 10 ni 9 a 9 sinó 3 a 3… o sigui 3 van donar el SÍ a la moció (ICV i Podemos) i 3 hi van donar el NO (Ciutadans i el no adscrit), la resta s'hi va abstenir llevat del MILLOR que com era al seu parer una moció supra-municipal ells no hi intervenen però se'ls compta com a abstenció. Com que hi havia empat, l'alcalde Dulsat el va desfer votant NO i punt…

El darrer punt només dirvos que no es va aprovar per 14 NO i 3 SI (ICV i Podemos) amb l'abstenció passiva del MILLOR…

Us deixo, és tard, m'estic pixant i a sobre he d'agafar el cotxe…





Avui hi he trobat:







Félix de Azúa ( per ALBERT SOLER)
Hauríem de ser més clements amb el pobre Félix de Azúa. Era el nen maco d'allò que es va anomenar la gauche divine, una colla de pijos de Barcelona que es torraven al Bocaccio i entre gintònic i gintònic s'explicaven acudits sobre el franquisme.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2016/04/05/felix-azua/776003.html
N'Albert explica algunes de les raons per les quals alguns veïns del carrer Félix de Azúa de Lloret van demanar i el Ple d'ahir els va concedir canviar el nom del seu carrer pel de "carrer de l'arquitecte Fèlix de Azúa Gaske"
Fèlix de Azúa Gaske va ser  l'arquitecte que va dirigir les obres quan es va construir l'Ajuntament de Lloret per be que, tal com va explicar el regidor/diputat  Orobitg assessorat pel seu company Bernat, qui en va ser l'autor del projecte va ser l'arquitecte Martí Sureda, per qui el diputat va reclamar un carrer a Lloret dedicat a ell.
La Viquipèdia en diu això:
  "Martí Sureda i Deulovol (l'Escala, 1822 - Girona, 1890) fou un arquitecte que treballà dins l'àmbit de la província de Girona, sobretot en l'urbanisme i en edificis públics de titularitat municipal. Destacà principalment com a arquitecte municipal de la ciutat de Girona."

 






Prop de 13.700 pacients gironins estan en llista d'espera per ser operats
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/04/05/prop-13700-gironins-llista-despera/775988.html
"Salut va derivar el 2015 1.466 pacients cap a la Clínica Girona, 1.222 provinents del Trueta"
Així és clar que els de la Clínica Girona poden fer edificis nous i fins i tot repartir dividends...




Salut ha retallat 34 milions en 5 anys del pressupost per a la sanitat gironina
Entre el 2010 i el 2014, el Trueta va passar a percebre uns 9 milions d'euros menys; l'atenció primària, 11 i l'IAS, 14,5
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/04/04/salut-ha-retallat-34-milions/775935.html






Cassà usarà pinso anticonceptiu per frenar les plagues de coloms
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/04/05/cassa-usara-pinso-anticonceptiu-frenar/775999.html
Mentrestant a Lloret, xarxa i al crematori ???

 








La Diputació no traurà a concurs la plaça de directiu de Ramon Ramos
La corporació farà aquesta excepció perquè Ramos continuï al Patronat de Turisme
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/04/05/diputacio-no-traura-concurs-placa/775994.html
Del sr. Ramos hom es pensa que a imatge del Cid, fins i tot mort tindrà algun càrrec...




Cinquanta persones intenten aturar la tala darbres a Cadaqués
L'Ajuntament reitera que es retiren perquè el seu mal estat suposa un perill
http://www.diaridegirona.cat/alt-emporda/2016/04/04/cinquanta-persones-intenten-aturar-tala/775955.html



potser haurem de fer el mateix si l'allargament de l'autopista vol continuar sí o sí



UN ERROR MAJÚSCUL ( per CARLOS ARBÓ )
 Marge d'error, de Berna González Harbour, és la segona novel·la de gènere negre d'aquesta periodista vinculada amb diversos mitjans de comunicació
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2016/04/05/error-majuscul/776008.html
No li ha agradat: "Hi ha vegades que un llibre et cau de les mans. Aquesta n'és una!"

Detenen dos turistes a Lloret per buidar els extintors de l'hotel
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/04/05/detenen-dos-turistes-lloret-buidar/776070.html



=====================









 L'exregidor del PP de Lloret també reprova Espanya
És no adscrit des d'ahir, i va afegir-se a l'esmena redactada per ERC per deixar a mig pal les banderes espanyola i europea per la política que s'està fent fa amb els refugiats sirians
http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/955653-lexregidor-del-pp-de-lloret-tambe-reprova-espanya.html
"La moció sobre els refugiats de Síria va donar peu ahir a una guerra de banderes" A part de com es va desenvolupar aquesta "guerra de banderes" " l'article dedica una bona part a explicar la intervenció del sÍndic de Lloret, en quim Teixidor; donant compte de la seva feina durant el 2015...

 

El Síndic de Lloret, Quim Teixidor, en la seva exposició al ple. A la dreta, el regidor del PP i els de C's. Foto: M. JOANCOMARTÍ.




Més de 13.500 gironins, pendents d'una intervenció
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/14-salut/955506-mes-de-13500-gironins-pendents-duna-intervencio.html






 S'estén el boicot a les proves de primària
La Xarxa d'Escoles Insubmises veu en els tests de tercer i sisè una eina de la Lomqe
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/16-educacio/955619-sesten-el-boicot-a-les-proves-de-primaria.html


Afronten 10 i 11 anys de presó per l'assalt en un bar a Blanes
http://www.elpuntavui.cat/punt-divers/article/4-divers/954736-afronten-10-i-11-anys-de-preso-per-lassalt-en-un-bar-a-blanes.html



Els veïns impedeixen la tala dels plataners a Cadaqués
Una concentració va impedir ahir que s'iniciés la tala dels arbres
L'empresa que havia de fer els treballs ha renunciat a fer-los
L'Ajuntament manté que s'iniciaran els treballs quan es pugui
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/955557-els-veins-impedeixen-la-tala-dels-plataners-a-cadaques.html





Un 55% d'abonats més a la piscina coberta de Cassà
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/955519-un-55-dabonats-mes-a-la-piscina-coberta-de-cassa.html
Sempre és bo saber-ho per si el nou director de la nostra no se'n surt...

=====================








El BON DIA BONA HORA d'ahir
http://www.ixac.tv/nova_radio_lloret/mp3/programes/2016/04/04042016-bon-dia-bona-hora.mp3

  • Entrevista a Jordi Palaudelmàs, portaveu de la Plataforma Aturem la C-32, per valorar l’acció reivindicativa feta ahir durant la Marxa de les Ermites, on va informar els caminants -que eren prop d’un miler- que el proper 17 d’abril es durà a terme una consulta sobre el projecte viari tant a Lloret com a Blanes.
  • Expliquem que el regidor Enric Martinez deixa per primer cop de representar el PPC en el ple previst per avui a les sis de la tarda on es donarà compte del canvi a regidor no adscrit, el primer que hi ha en aquest mandat.
  • A banda d’aquest canvi, la sessió preveu debatre un seguit de mocions per part de l’oposició. ICV-EUiA demanarà que l’Ajuntament retiri la bandera europea de la Casa de la Vila. El motiu és que la coalició critica i lamenta les decisions polítiques que s’han pres les últimes setmanes des de la Unió Europea respecte als refugiats sirians.
  • Entrevista a Jordi Orobitg, portaveu d’ERC, que comenta l’esmena que presenta en el ple d’avui amb l’objectiu de reprovar explícitament la política de l’Estat Espanyol i exigir-li que permeti a Catalunya acollir refugiats.
  • Entrevista a Carles Carbonell, membre del Xino Xano, sobre la Marxa de les Ermites de diumenge, que arriba a la 37a edició, i amb la previsió de reunir un
  • Entrevista a Philippe Verdoodt, cap de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llançà, per saber com s’ha previst el taller sobre oci, esport i natura que es farà el proper dijous dins del cicle Repensa Lloret.
  • Entrevista a Isidor Llorca, president de l’entitat Espai Setè Art, que explica les estrenes dels pròxims dies que combinen pel·lícules d’acció  amb comèdies i propostes infantils, com KUNGFU PANDA 3 a més de la projecció especial de LA PIEL QUEMADA.


=====================










Dia Mundial del Parkinson 2016
Hi haurà actes a Blanes i Lloret
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=8833


“Corre, Vola, Viu !” amb el periodista Rafel Bagot
De Magic Johnson a Rafel Nadal, passant per Blanes, Escòcia, Estats Units, Cuba, Tailàndia i la resta del món
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=8832
Audio
Escoltar Rafel Bagot


=====================









Aquest dijous es farà un debat al Teatre de Blanes sobre el projecte de prolongació de la C-32
http://www.blanesaldia.com/blanes/26909-aquest-dijous-es-fara-un-debat-al-teatre-de-blanes-sobre-el-projecte-de-prolongacio-de-la-c-32/
A diferencia del que passa a Lloret, el debat l'organitza l'Ajuntament i a fe que amb uns ponents de pur luxe...

 

aquests en són els ponents !!!

En marzo el paro descendió en Lloret en 393 personas y en Blanes en 261
http://www.blanesaldia.com/economia/26918-fuerte-descenso-del-paro-en-marzo-en-las-poblaciones-de-la-selva-maritima/
Población         Número parados marzo 2016
Blanes                                        3.267 (-261)
Lloret de Mar                             2.330 (-393)
Tossa de Mar                                   207 (-94)
Vidreres                                            507 (-20)


=====================









Félix d'Azúa: "En alguns llocs prefeixistes com Catalunya s'ensenya a odiar l'enemic"
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/felix-azua-educacio-catalunya-prefeixista-ensenya-esperit-nacional-odi-enemic-critica-colau-5025887
Aquest és el proscrit que va sortir en el Ple de Lloret d'ahir…


=====================













Hedor (per Félix de Azúa )
Unos nazis de Girona talaron tres cipreses del jardín de Albert Boadella. Siguen libres y con hachas.
http://elpais.com/elpais/2016/04/04/opinion/1459779619_857453.html
Potser és perquè avui, després del Ple d'ahir m'hi fixo més, però aquest bon senyor em surt fins i tot a la sopa… A veure si hem fet a¡malament de treure-li el carrer...


=====================












Más de 13.500 personas de Girona están en lista de espera para operarse
    El tiempo medio para cirugía oncológica es de 20 días y para intervenciones de cataratas o prótesis de rodilla y cadera 155 días
http://www.lavanguardia.com/local/girona/20160404/40882263689/girona-listas-espera-sanidad.html



=====================





El BOP d'avui:


2544 - AJUNTAMENT DE TOSSA DE MAR Edicte d'aprovació de la constitució de la Junta de Conservació del polígon d'actuació urbanística PMU Martossa Porti Pi 2

2631 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Anunci referent a la licitació del contracte de serveis per a la neteja dels edificis municipals

=====================








El DOGC d'avui :



RESOLUCIÓ ARP/799/2016, de 23 de març, per la qual es dóna publicitat als convenis de col·laboració i als encàrrecs de gestió subscrits pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el segon semestre de 2015.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=721934&language=ca_ES

  • Entitat: Confraria de Pescadors de Lloret de Mar
Objecte: conveni entre el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la Confraria de
Pescadors de Lloret de Mar, per a la realització de tasques derivades de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de
confraries de pescadors
Data signatura: 6 de novembre de 2015
Import: 6.321,02 euros
Deuen tenir el rècord mundial  subvenció d'euros de per càpita d'associat… fins i tot hom diria que guanyem a Tossa

  • Entitat: Confraria de Pescadors de Blanes
Objecte: conveni entre el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la Confraria de
Pescadors de Blanes, per a la realització de tasques derivades de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries
de pescadors
Data signatura: 6 de novembre de 2015
Import: 40.000,00 euros

  • Entitat: Confraria de Pescadors de Tossa de Mar
Objecte: conveni entre el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la Confraria de
Pescadors de Tossa de Mar, per a la realització de tasques derivades de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de
confraries de pescadors
Data signatura: 6 de novembre de 2015
Import: 5.844,26 euros





Ajuntament de Lloret de Mar
ANUNCI sobre licitació per a la compravenda, mitjançant subhasta pública i procediment obert, de la plaça d'aparcament núm. 1 exterior del conjunt residencial Majestic-Dos
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=721984&language=ca_ES
Sembla una venda de patrimoni de l'Ajuntament; no com altres vegades en que hi figura el deutor embargat...


Ajuntament de Blanes
EDICTE sobre aprovació de l'Avanç de planejament de la revisió del POUM (exp. 000832/2016)
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=721936&language=ca_ES
"redactat per l'empresa LAND PLANIFICACIÓ I
PROJECTES SL, que incorpora el Document Inicial Estratègic,"
(…) Disposar que el present acord de suspensió potestativa de llicències porta causa de l'estudi que es duu a
terme, dins dels treballs de redacció del POUM, d'aquelles activitats recreatives musicals que en la zona
turística de els Pins de Blanes puguin resultar incompatibles amb les activitats residencials ja implantades




Consell Comarcal de la Selva
EDICTE sobre aprovació inicial d'ordenances reguladores de bases i concessió d'ajudes (exp. 2016/211, 2016/212 i 2016/213).
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=721938&language=ca_ES


=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...