escriu-me
My Photo

dissabte, 31 de juliol del 2010

Dissabte, 31 de juliol del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

demà diumenge:


TAMBORINADA PER LA PROHIBICIÓ DE LES BOMBES DE DISPERSIÓ

Demà diumenge, 1 d’agost, se celebrarà a la plaça de l’Ajuntament de Lloret de Mar, una tamborinada / batukada per celebrar aquest dia l’entrada en vigor del Tractat de Prohibició de les Bombes de Dispersió. L’acte es farà en més de 70 ciutats de tot el món.

A partir d’aquest dia, quedarà prohibit l’ús, fabricació, venda i emmagatzematge d’aquestes armes que afecten en un 98% dels casos a població civil. Després de més de dos anys de campanya, conferències internacionals i negociacions finalment el tractat serà una realitat.
  • Dia: diumenge 1 d’agost de 2010
  • Hora: 19h
  • Lloc: Plaça de l’Ajuntament de Lloret de Mar
  • Participants,tamborilers: Els diables sa Forcanera
  • Durant l’acte intervindran, Maria Josep Parés, del Moviment per la Pau i Mabel Gonzalez, de Greenpeace

A Lloret de Mar l’acte l’organitzen la Plataforma per la Pau Lloret, Fundació per la Pau, Justícia i Pau, el Moviment per la Pau i Setem, totes elles entitats membre de la Cluster Munition Coalition, la coalició internacional d’ONG que ha liderat el procés de prohibició, i Greenpeace





Avui hi he trobat:



Sis brètols destrossen persianes i portes de botigues durant la matinada a Lloret
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/31/sis-bretols-destrossen-persianes-portes-botigues-durant-matinada-lloret/422619.html
Qui n'ha redactat la notícia sembla voler donar entendre com si la policia hagués passat dels fets: "un veí va denunciar els fets a la Policia Local de Lloret de Mar però no s'hi van desplaçar perquè els joves ja eren fora d'aquest carrer."




Blanes:
Anselm Ramos renuncia al càrrec i l´altre regidor del PDB Fernando Gómez continua
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/31/anselm-ramos-renuncia-al-carrec-laltre-regidor-del-pdb-fernando-gomez-continua/422616.html
"Joaquim Torrecillas (CiU) es farà càrrec de l'àrea de Mitjans de Comunicació i Xavier Oms (CiU) de la regidoria d'Esports"

L'alcalde, Josep Trias, acompanyat per Joaquim Torrecillas (esquerra)
i Xavier Oms a la roda de premsa d'ahir.
Foto: carles colomer



Blanes:
´En Gómez no es quedarà per salvar el seu home de confiança, no?´
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/31/gomez-no-quedara-salvar-home-confianca-no/422615.html
"Tots els grups de l'oposició van carregar contra el desgavell que ha organitzat el PDB al govern de Blanes, malgrat que també van culpar CiU i l'alcalde Trias, en especial. "És absurd de totes totes i, a més, no té cap sentit", va afirmar la regidora d'ERC, Conxita Boldú, que fins ara ha donat suport incondicional a l'equip de govern."



L´Escala compra grups electrògens per poder fer front a talls elèctrics
La darrera apagada a principis de juliol, a banda de la produïda durant les nevades, ha accelerat la planificació d'actuacions per a emergències
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/31/lescala-compra-grups-electrogens-front-talls-electrics/422612.html

Els operaris amb un dels nous grups electrògens





CiU proposa descomptes per als gironins que usin l´autopista
"entre la Jonquera i la sortida de Blanes-Lloret en els seus trajectes habituals, iguals o superiors a 40 quilòmetres, en compensació per la manca d'una carretera desdoblada alternativa gratuïta."
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/31/ciu-proposa-descomptes-als-gironins-que-usin-lautopista/422601.html



El turisme creix a segona línia de mar
Masos convertits en allotjaments; molts agricultors o ramaders han reconvertit les seves granges i masies en establiments de turisme rural, però la crisi ha portat a l'abisme de la sobreocupació.
http://www.diaridegirona.cat/estiu/2010/07/31/turisme-creix-segona-linia-mar/422705.html



Uns 115.000 passatgers usaran l´aeroport de Girona en l´operació sortida d´agost
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/31/115000-passatgers-usaran-laeroport-girona-loperacio-sortida-dagost/422629.html



El Consorci de la Costa Brava crea un butlletí per als ajuntaments
"una nova eina de comunicació amb els Ajuntaments, per tal de visualitzar tot el que fa referència a la gestió del cicle de l'aigua."
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/31/consorci-costa-brava-crea-butlleti-als-ajuntaments/422627.html

=====================





El govern de Blanes accepta que mig PDB es quedi
El líder de la formació independent formalitza la sortida de l'executiu, però l'altre regidor, de moment, s'hi manté
L'oposició critica que l'alcalde accepti aquesta inusitada situació
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/201898-el-govern-de-blanes-accepta-que-mig-pdb-es-quedi.html



La producció ecològica creix a Girona però és on menys gent s'hi dedica
La superfície de conreu i el nombre d'explotacions ramaderes han pujat un 25% en un any
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/201731-la-produccio-ecologica-creix-a-girona-pero-es-on-menys-gent-shi-dedica.html




Demà és un dia important ( per Jordi Armadans)
Un tractat de desarmament veta les bombes de dispersió
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/201979.html
"Què són les bombes de dispersió? Doncs una bomba que conté diverses bombes al seu interior. En llençar-se, la bomba allibera les càrregues explosives que conté i, per tant, el seu impacte s'escampa per una superfície ben gran. "
Recordeu que
Demà diumenge, 1 d’agost, se celebrarà a la plaça de l’Ajuntament de Lloret de Mar, una tamborinada / batukada per celebrar aquest dia l’entrada en vigor del Tractat de Prohibició de les Bombes de Dispersió. L’acte es farà en més de 70 ciutats de tot el món.
  • Hora: 19h
  • Lloc: Plaça de l’Ajuntament de Lloret de Mar
  • Participants,tamborilers: Els diables sa Forcanera
  • Durant l’acte intervindran, Maria Josep Parés, del Moviment per la Pau i Mabel Gonzalez, de Greenpeace

=====================




Blanco es classifica, però Mullera no
Bones i males notícies al Campionat d'Europa d'Atletisme que es disputa a Barcelona. Mentre que José Luís Blanco s'ha classificat per a la final de diumenge, l'altre lloretenc, Àngel Mullera, ha quedat fora.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=3962

=====================





Tamborinada contra les bombes de dispersió a Lloret
Serà diumenge a les set de la tarda a la plaça de la Vila
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4444
Audio
Joan Ferrer entrevista Yoya Ramos, portaveu de l’organització



Tossa:
Jornada per la Pau i els Drets Humans
Els beneficis es dedicaran als infants d’Haití
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4445
Audio
Escoltar Assumpta Margenats, regidora de Cooperació
Escoltar Joan Simó, autor de les fotografies “Ser nen a Burundi”

=====================





per LLORET com

El niño de Cala rajols ( per Jordi Orobitg)
Bocabadat. Així em vaig quedar quan vaig escoltar pel canal 3/24, que el senyor Xavier Crespo, Alcalde de Lloret de Mar, havia votat no a la Iniciativa Legislativa Popular que pretenia, i finalment ha aconseguit que no es celebrin més curses de braus a Catalunya
http://www.perlloret.com/2010/07/el-nino-de-cala-rajols/
El sr. Orobotg apunta quina podria ser la raó de que el sr. Crespo votés en contra de l'abolició de les curses de toros: "a Lloret dic que no als espectacles amb animals per fer contents als seus defensors i ara al Parlament de Catalunya em congracio amb els defensors de la “fiesta”, molts d’ells, a Lloret, residents al barri del Molí (on CiU no treu els seus millors resultats)"
La veritat és que jo no em crec l'argument del "ara no toca" que el sr. Crespo va donar per votar en contra, doncs si ara no tocava que s'hagués abstingut però en canvi va votar per mantenir la barbàrie.
L'argument que dóna el sr. Orobitg, per lo menys sembla coherent però no em puc creure que el nostre alcalde sigui tant mesquí...




Can Juncadella, les al•legacions mai respostes
El 29 de juliol de 2008, l’Associació Ciutadana SOS Lloret va presentar un plec de 13 al·legacions perquè l’Ajuntament de Lloret de Mar denegui la petició d’obres sol·licitada a la finca de Can Juncadella, i que afecten a la casa dels masovers i al galliner (uns 1.100m² aproximadament) i on s’hi vol construir un xalet de luxe
http://www.perlloret.com/2010/07/can-juncadella-les-al%E2%80%A2legacions-mai-respostes/
És un article que la gent de "per Lloret" han recuperat de la web de SOS Lloret i que tot i que hi porta penjat quasi dos anys (6 d'agost del 2008) encara a dia d'avui té plena vigència.
Aquí "http://www.soslloret.org/?p=263" el podeu llegir en la seva totalitat.

Com era i com volen que sigui


Aquesta setmana hem llegit la notícia referent a com Urbanisme de la Generalitat ha donat permís per fer aquest macro-xalet en contra del criteri del departament de Medi Ambient.
Fins avui aquest projecte dormia en els calaixos, però qui no dormia, sembla ser, eren els paletes, doncs com es desprèn d'aquests fotos que m'han fet arribar, des de l'any passat fins avui sembla com si a la finca no s'hi hagi pas perdut el temps:


La finca el gener del 2009 i a dia d'avui


=====================




CiU quiere que el Estado pague los peajes de la AP-7 a los vecinos de Girona que no tienen la N-II desdoblada
http://www.europapress.es/catalunya/noticia-ciu-quiere-estado-pague-peajes-ap-vecinos-girona-no-tienen-ii-desdoblada-20100730185433.html
"el tramo que podría beneficiarse de este descuento es el que va de La Jonquera hasta la salida Costa Brava Centro Sur (Blanes-Lloret de Mar)"

=====================





Vidreres:
ATO: De parados a operadores lácteos
La planta de envasado de leche de Ato en Vidreres se halla en pleno proceso de rejuvenecimiento de la plantilla. El grupo Capsa (Central Lechera Asturiana) ha llevado a cabo ya tres procesos de selección de personal con la colaboración del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).
http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/20100731/ato-parados-operadores-lacteos/413661.shtml
«El mercado no nos facilita el perfil que buscamos de profesionales del sector debido a la estabilidad de las plantillas. Por eso preferimos formarlos"

Serna saluda a una empleada

=====================




Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...