escriu-me
My Photo

dimarts, 31 de maig del 2016

Dimarts, 31 de maig del 2016, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


El Ple d'ahir…

N'hi havien dos, el primer era el sorteig que cada vegada que hi ha eleccions dona alegria i feina per un dia a uns quants lloretencs i els hi assigna les tasques de titular o reserva de les taules electorals… Començava a les 5h30 i acabava just per donar pas al següent a les 6h en punt…

En el primer Ple no hi havia espectadors més enllà dels regidors i un servidor que s'hi va colar per be que l'alcalde Dulsat va dir que era públic; en el segon la cosa tampoc va millorar massa, vam començar essent 7 la gent de la platea, hi van haver puntes de 12 i vam acabar 4…
Com us deia el ple començava ahir dilluns a les 6h i  acabava quan dimarts trucava la porta…

Els regidors hi eren tots; també hi eren els srs. interventor i secretari que per cert ahir hi era el titular, segons vaig deduir d'unes paraules de l'alcalde felicitant-se per la seva nova incorporació deu haver estat de baixa i a fe que ha tornat amb ganes doncs a part de no parar de gesticular i conversar amb vehemència amb el sr. interventor fins i tot va demanar la paraula per aclarir sobre un assessorament que havia donat a ICV per tal de corregir els termes en que la moció del 10è punt que aquest grup juntament amb Podemos i el regidor no adscrit presentaven, ( es demanava que l'Ajuntament no treballi amb empreses que tinguin deutes amb els treballadors),  i de ben poc va servir la feinada doncs en el darrer moment ICV va retirar la moció.
Qui també va intervenir, fora del que és normal, va ser l'interventor sr. Arbó, també per posar cullerada sobre aquest 10è punt, dient que encara que s'aprovés no hi hauria manera de portar-lo a la practica. Per cert que ahir el sr. Interventor va aguantar assegut a la seva cadira tot el Ple, cosa que tampoc passa quasi be mai, lo normal és que estigui un parell o tres de punts,  sobretot si són econòmics, i que es retiri als seus "aposentos", però ahir no només va aguantar tot el Ple sinó que fins i tot es va quedar a escoltar el torn de precs i preguntes dels regidors; el que no van fer, ni ell ni el sr. secretari, va ser quedar-se dos minuts més a escoltar i potser contestar les preguntes del públic, però què hi farem, ells es deuen als qui els paguen i pel que es va veure aquesta consideració només recau als de dalt, no als de la platea…

Ja que he començat per darrera dir-vos que després de 6 hores de Ple, a un que és curiós i tocacollons de mena se li acumulen les preguntes, i ves per on que em vaig retenir i només en vaig formular 9 i ben curtetes. Com que ahir dels quatre punts de l'ordre del dia que l'equip de Govern portava a Ple, tres eren competència del regidOR/diputat responsable de l'àrea de mediambient sr. Orobitg, doncs les preguntes me les havia de contestar ell, cosa que sembla va estranyar al sr. Dulsat doncs va ressaltar el fet que totes les preguntes anessin dirigides al sr. Orobitg.
Com dic les preguntes eren 9 però de les 9 només en va contestar 4, d'aquestes 4 dues va contestar el que li demanava i de les altres dues va contestar el que li va donar la gana sense cap relació amb la pregunta formulada; de les 5 que no en va dir ni paraula, al insistir en que no m'havia contestat, cosa que el "reglament" (???) prohibeix, em va contestar que tot i que el tema li sonava el desconeixia…

Les preguntes concretes eren aquestes:

En el 3er. punt que feia referència a Serra Brava s'ha parlat de les franges de protecció contra incendis.

  • 1.- Hi ha un control de quines urbanitzacions compleixen amb l'obligació de tenir aquestes franges netes?
  • 2.- A part dels anys en que aquests treballs estan subvencionats, l'Ajuntament insisteix en que el manteniment i neteja s'h de fer cada any?
No en va contestar cap de les dues

Els 5è punt que feia referència al la d'Acció per a l'Energia Sostenible i les mesures a emprendre fins el 2020 vaig preguntar:

  • 3.- Està prevista la instal·lació de reostats que disminueixin la intensitad lumínica nocturna en llocs on aquesta no és tan necessària  tal com marca la llei 6/2001 desenvolupada pel decret 82/2005 sobre contaminació lumínica?
  • 4.- Dins aquest marc de sostenibilitat s'han plantejat contractar energia amb la cooperativa SOM ENERGIA que la subministra de fons renovables ?
  • 5.- Dins els actes del programa de Lloret Formula Weekend s'hi van poder veure exposats vehicles Hammer, Ferrari, etc que precisament pel seu consum i conseqüent contaminació són l'antítesi  del que avui s'ha provat; s'ha previst de cara a properes edicions de la setmana del motor exposar vehicles elèctrics?
D'aquestes tres, de les dues primeres no em va contestar i de la tercera va dir que aquest any ja hi havia quelcom relacionat amb vehicles elèctrics i eren dos endolls de re-càrrega…

Del 6è punt del tema de recuperació del GR-92 al seu pas per la finca de can Juncadella vaig preguntar:

  • 6.- Es parla de recuperar el camí des de la platja de Canyelles fina a la de sa Morisca però no m'ha quedat clar quin és el camí que es pretén recuperar. És el que passa pels carrers Nàpols, Gènova i Alexandria i és aquí on travessa la finca fins a la Morisca?
  • 7.- S'ha demanat alguna vegada per part de l'Ajuntament el compliment de l'altre conveni signat amb aquesta propietat pel que a canvi de desar fer obres a la casa blanca  a-legal de sa Somera la propietat cedia sis mesos l'any durant 10 anys la casa per fer´hi activitats relacionades amb el Museu del mar?
De la primera em va contestar "sí"; em va donar tota la impressió que no té ni idea de per on passa el camí a recuperar ;-)  ;-)  ;-)
De la segona, com que no la contestava vaig insistir i em va dir que li sonava la cosa però que no sabia exactament de què… per plorar directament!!!

Pels que desconeixeu de què va aquest conveni i que mai s'ha respectat per la part de la propietat i em fa que tampoc mai se'n ha reclamat el compliment per part de l'Ajuntament i haguera estat be que ja que el sr. Orobitg es va fer l'orni haguera estat el sr. secretari qui contestés la pregunta però ja havia fugit, el conveni diu: 




oído barra sr. Orobitg ???


El 7è punt de 'ordre del dia parlava del mapa acústic de Lloret, els sorolls que Lloret provoca; del tema vaig preguntar:

  • 8.- Es fa un control del soroll que emeten els Ferrari de lloguer? doncs quan baixen de girar a Canyelles i enfonsen l'accelerador el soroll és insuportable.
  • 9.- Dins el mapa acústic s'ha tingut en compte el soroll que emeten els vaixells-disco i que tenen entretinguts a la gent de la façana marítima i els usuaris d'algunes platges?
De la primera em va contestar el que estila contestar aquest regidor: " és de suposar que si el Ministerio d'Industria" els autoritza estaran dins els límits legals, com si els Ferrari vinguessin precintats del Ministerio… Però no és d'estranyar una resposta així, quan fa un parell d'anys se li va preguntar pels rapinyaires a la Fira Medieval, si no trobava que era un maltractament i un estrès innecessari tenir-los com els tenien? va contestar, a mi m'han ensenyat un paper del veterinari i les aus estan sanes…

Insisteixo una vegada més sr. Dulsat, canvii aquest bon home de regidoria i de passo lliuri'ns als lloretencs de tanta incompetència…



Deixant el final i anant al que va passar realment en el Ple, l'ordre del dia era aquest:






Els tres primers punts com sempre de pur tràmit.

El 4t era un déjà vu doncs era la tercera vegada que passava pel ple si és que com us comentava ahir una mà negra no hi ha afegit quelcom d'amagatotis.
Hi van donar el SÍ tots els grups llevat del del MILLOR que s'hi va abstenir doncs tal com va passar en els altres Plens on aquesta modificació s'hi havia portat aquest grup té dubtes tot i que no ho pot demostrar que l'ex-alcalde Codina hi té interessos en aquest indret.

El 5è també es va aprovar però en aquest cas per unanimitat tot i que alguns grups van insistir en que no fos un Pla per a la galeria tal com ho va ser el PALS (Pla d'Acció Local per la Sostenibilitat) en el seu dia, que es va aprovar per mera obligació doncs sense tenir-lo aprovat no es podien accedir a les subvencions de la Diputació però que un cop passat el requisit del que s'hi proposava se te he visto no me acuerdo,  i en el cas del que s'aprovava ahir també obra la porta a les subvencions de la Unió Europea.
L'únic però que s'hi va escoltar va ser el del MILLOR que va dir compte amb comprar vehicles no contaminants doncs són molt cars i no sé si ens ho podem permetre...

El 6è referent a la recuperació del GR-92 també es va aprovar però també el MILLOR s'hi va abstenir, ahir tenia el dia; l'explicació de l'abstenció és que al seu parer anar per la via de la força com sembla anar el que s'aprovava  ens portarà a 3 o 4 anys de judicis i ell era partidari de negociar amb la propietat.

El 7è referent al soroll es va aprovar unànimement per be que amb algunes petites esmenes com és ara que l'horari de càrrega i descàrrega no acabi a les 9h del vespre sinó a les 8h.
Aquí es va escoltar l'anècdota del dia a càrrec del regidor del LLoret sí se puede el sr.Paulino Gracia quan va va voler dir que esperava que el que s'aprovava no fos paper mullat i per comptes de dir no deixeu el paper en el fons d'un calaix va dir en el fons d'un queixal… Tothom es pot equivocar i jo el primer però és que algunes de les expressions del regidor Paulino són per llogar-hi cadires i no abatibles precisament...

De cadires abatibles anava el 8è. Es va aprovar la moció amb els vots contraris precisament de qui la presentava i és perquè l'equip de Govern hi va presentar una esmena a la totalitat on es demana que les cadires abatibles no siguin de pagament però en canvi treu el punt on es demanava la dimissió dels dos directius de la Corporació.

El 9è va ser ben curiós doncs es va aprovar però en canvi no serveix per res doncs es veu que per optar a la candidatura de ser capital de la cultura catalana ho ha de demanar el Ple unànimement i una vegada més el MILLOR s'hi va abstenir.
La gent es pensava qu serien els dos regidors de C's els que s'abstindrien llençant el gozo al pozo però no, va ser el grup del MILLOR i la seva abstenció venia raonada per la forta despesa econòmica que suposaria i el poc retorn també econòmic i mediátic que tindria.
En aquest punt i pensant els regidors d'ICV que no tots els components del MILLOR pensaven el mateix que el seu portaveu Fuertes van demanar votació nominal però de res va servir doncs els quatre regidors del MILLOR van votar el mateix,  abstenció...


Del 10è ja us en he fet cinc cèntims a dalt…

Fins aquí un gat, fins aquí un gos, aquest conte s'ha fos… fins demà… si l'autoritat ho permet...




Avui hi he trobat:







Lloret vol que Salut la Selva no cobri per l'ús de les butaques
El ple aprova una moció esmenada en què no es demana la dimissió de la direcció d'aquest ens
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/05/31/lloret-vol-que-salut-selva/786056.html



SAVASORDA  ( per CARLOS ARBÓ)
Abraham Bar Hiyya (nascut entre 1065 i 1070 - mort després de 1145) va ser conegut amb el sobrenom de Savasorda,(…) Era un matemàtic, astrònom i filòsof hebreu, autor de diversos tractats que van contribuir a difondre la ciència aràbiga entre els pensadors europeus.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2016/05/31/savasorda/785984.html
"Quina diferència entre la figura egrègia d'un religiós partidari de la cultura universal i la banalitat dels independentistes intolerants que volen fer de la cultura una religió tancada i excloent.
Estem ben servits amb els falsos imitadors de Savasorda!"




Blanes
El testament del mossèn i la «gelosia» de l'acusat, possibles mòbils del crim
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/05/31/testament-del-mossen-gelosia-lacusat/786055.html


Les comarques de Girona volen ser la meca del cicloturisme
Vies Verdes i l'Associació de Càmpings signen un acord per potenciar el turisme de bicicleta
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/05/31/comarques-girona-volen-meca-del/785970.html


Boronat Lecha, home de fe ( carta de Pere Brunsó ayats. banyoles)
El senyor Boronat Lecha em tracta «d'home de poca fe», en la seva carta al DdG (28/V/16). Vull tenir, però, la caritat de contestar-lo, encara que no tinc cap esperança que entri en raó.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2016/05/31/cartes/785985.html
El sr. Brunsó contesta una carta del blanenc Boronat de dissabte passat que us vaig estalviar dncs just aquell dia no vaig fer resum


=====================








El ple de Lloret renega del conveni de Can Juncadella
Tots els grups, menys el Millor, que es va abstenir, van acordar recuperar en deu dies el camí públic de la finca
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/972279-el-ple-de-lloret-renega-del-conveni-de-can-juncadella.html
"L'alcalde, Jaume Dulsat (CDC), va qualificar el conveni signat el 2009 per l'equip de govern que encapçalava Xavier Crespo de desafortunat i feble."
"Xavier Rodríguez (ICV-EUiA) va dir que aquest debat és “com el Guadiana, desapareix i apareix i en continuarem parlant”. Va agrair l'esforç de denúncia d'entitats com SOS Lloret en aquest tema, i va recordar també que hi ha un altre conveni que afecta la caseta de la platja i que l'empresa també s'incompleix."
"Orobitg va admetre que l'afer es pot allargar anys al jutjat"


 


 Catalunya, costa propícia per a l'arribada de meduses
Les condicions de l'hivern fan pensar en un estiu amb molta activitat
Dissenyen una eina de predicció a curt termini
Amb l'ampliació del canal de Suez, entraran espècies més urticants
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/15-ciencia/972289-catalunya-costa-propicia-per-a-larribada-de-meduses.html#&gid=1&pid=1



La medusa ‘rhizostoma pulmo' també és coneix com a borm blau i figura entre les quatre més comunes a la costa catalana





L'estiu propiciarà 220.000 contractes a Catalunya, un 12% més que el 2015
Els cuiners, els cambrers, els ajudants de cuina, els operaris i els dependents són els perfils més buscats
http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/971938-l-estiu-propiciara-220-000-contractes-a-catalunya-un-12-mes-que-el-2015.html





 Premià de Mar instal·la nius d'orenetes i ratpenats
Es tracta de dues espècies amb les quals es vol afavorir la naturalització dels espais verds del municipi
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/972049-premia-de-mar-instalmla-nius-dorenetes-i-ratpenats.html


 L'Ajuntament de Girona detallarà en el web els herbicides que usa
L'Ajuntament de Girona informarà a partir d'ara de tots els productes fitosanitaris que faci servir en els tractaments que es duguin a terme a la via pública.
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/972048-lajuntament-de-girona-detallara-en-el-web-els-herbicides-que-usa.html


La CUP denuncia que Franco encara és president d'honor de la Diputació de Girona
http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/972166-la-cup-denuncia-que-franco-encara-es-president-dhonor-de-la-diputacio-de-girona.html


Pimec alerta de l'excés d'universitaris i la falta de tècnics amb FP
http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/972052-pimec-alerta-de-lexces-duniversitaris-i-la-falta-de-tecnics-amb-fp.html
Que la petita i mitjana empresa faci un crit d'atenció perquè no troba tècnics sortits de la FP, ho trobo dins la lògica, però que es queixi que massa gent accedeixi a la universitat ho trobo surrealista i indignant… és exactament l'actualització d'aquella dita "popular" de "la mujer, atada a la cama y con la pata quebrada"… els volen com més "tontos" millor...


=====================








El BON DIA BONA HORA d'ahir
http://www.ixac.tv/nova_radio_lloret/mp3/programes/2016/05/30052016-bon-dia-bona-hora.mp3

  • Expliquem que en menys d’un any de mandat, CDC ha aconseguit majoria a l’Ajuntament de Lloret
  • Entrevista a Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, per valorar aquest any de legislatura
  • Dos actes de precampanya que van tenir lloc dissabte a Lloret per part de CDC i d’ERC.
  • Entrevista a Cristian Fernández, regidor de comerç, que explica els consells que fa l’Ajuntament davant dels oferiments a domicili d’empreses per revisar el gas
  • Informem dels dos plens que hi ha aquesta tarda
  • Entrevista a Marta Chuecos, infermera, que comenta la xerrada per deixar de fumar
  • Entrevista a Julià López-Arenas, director del parc aquàtic Water World


=====================









20 anys d’homenatges a la gent gran de Blanes
http://www.blanesaldia.com/selva/27758-20-anys-dhomenatges-a-la-gent-gran-de-blanes/


=====================










Las condiciones del Mediterráneo son idóneas para la proliferación de Medusas este verano
 Un invierno cálido y poco lluvioso y un verano caluroso son el caldo de cultivo para que se produzca la invasión de este animal marino
http://www.lavanguardia.com/vida/20160531/402158209438/un-mediterraneo-apto-para.html
"Las publicaciones científicas detectaban hace una décadas aumentos de los enjambres de medusas en el Mediterráneo cada diez años, mientras que ahora se registra cada año. “Estamos, evidentemente, ante un aumento de esta proliferación”, resume Verónica Fuentes, investigadora de Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), una de las organizadores del simposio."



El TSJC avala los pisos turísticos si no molestan
 Un apartamento turístico no es de facto una actividad ilegal ni su presencia, contraria a la convivencia con los vecinos, según el TSJC
http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20160531/402158053919/el-tsjc-avala-los-pisos-turisticos-si-no-molestan.html



=====================











Trobat el cap d'un llop penjat en un senyal de trànsit a Astúries
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/medi-ambient/trobat-cap-llop-senyal-transit-asturies-5169265
Per plorar !!!

 




=====================












¿Verano de interior o de costa?
Siete guías de lujo para elegir destino en la playa o lejos de ella para el próximo verano
http://elviajero.elpais.com/elviajero/2016/05/30/actualidad/1464615503_708914.html
"Siete grandes profesionales nos descubren sus propuestas de mar y de secano, de costa y de interior,"
Cap dels 7 recomana les nostres contrades...


La mala reputación de Monsanto entorpece la ‘megacompra’ de Bayer
La empresa alemana se enfrenta a una campaña contra la operación que acumula 155.000 firmas
http://economia.elpais.com/economia/2016/05/30/actualidad/1464618003_321933.html
Montsanto, el rei dels transgènics, de l'especulació amb l'aigua on aquesta escaseja, dels monopolis en la producció de materies primeres, en els adobs químics per aquestes, hern¡bicides, insecticides, etc, etc

 






Temblad, despedidas de soltera: Mojácar prohíbe los penes en la cabeza
http://blogs.smoda.elpais.com/imperdibles/2016/05/temblad-despedidas-soltero-mojacar-prohibe-los-penes-la-cabeza-las-munecas-hinchables/?por=carrusel





=====================





El BOP d'avui:


4532 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Edicte d'exposició pública del compte general de l'exercici 2015

4569 - DIPUTACIÓ DE GIRONA Assistència i Cooperació als Municipis Anunci d'aprovació definitiva de la modificació de les bases específiques reguladores de les subvencions als ens locals gironins per a despeses de funcionament de les llars d'infants de titularitat municipal


=====================









El DOGC d'avui :


RESOLUCIÓ JUS/1352/2016, de 17 de maig, per la qual s'estableix el dret a compensació i la quantia corresponent que s'ha de satisfer a les persones idònies designades pels ajuntaments per atendre les tasques de la secretaria dels jutjats de pau.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=729108&language=ca_ES


RESOLUCIÓ JUS/1359/2016, de 18 d'abril, per la qual es convoca concurs de trasllats per a la provisió de llocs de treball genèrics vacants a l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya entre funcionaris del cos de metges forenses.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=729081&language=ca_ES
Blanes

=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...