escriu-me
My Photo

dissabte, 26 de juny del 2010

Dissabte, 26 de juny del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


avui dissabte


================



================


================



Avui hi he trobat:



Encara hi tenen penjada l'edició d'ahir (8.15h) amb petites coses d'avui; encara a portada parlen de si Espanya podrà o no vèncer a Xile quan tots sabeu que Espanya amb la directe posada cap a la consecució del mon mundial va atropellar Xile amb un joc espectacular, preciosista, ràpid,... i que avorreix fins i tot als burros...


TEMPORADA DE RETENCIONS (perJOAN FERRER)
Els ciutadans de Blanes, Lloret, Tossa, Palafolls, Malgrat o Tordera, però, tenen una temporada extraordinària, la de les retencions de trànsit.
El dilluns de la segona Pasqua, va obrir la veda. (...) cues quilomètriques de Lloret a Palafolls passant per Blanes. Van començar a les tres i a les nou, encara duraven
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/26/temporada-retencions/415156.html
"L'ampliació de l'autopista, de peatge no cal oblidar-ho, és una de les moltes obres que s'han reclamat al llarg de la història: ampliació de l'autopista, desdoblament de la N-II, nou vial cap a Lloret, carril bus o tramvia-metro lleuger."
Que dies puntuals hi hagin embussos és inevitable, no es poden tenir infraestructures dimensionades per donar servei un dia concret, el que ja em preocupa més són les retencions diàries entre Lloret i Blanes que un bon transport públic podrien evitar, però en canvi l'aposta és per altre vegada per prioritzar el cotxe privat i d'això be que se'n ocupa Avertis, la concessionària de l'autopista, que, fins i tot, "desinteressadament" ha posat a la bessina 100 milions d'euros per fer una almadrava que meni els cotxes cap el seu peatge...



El canal de TDT Selva Interior ha de funcionar a partir de l´1 de novembre
El motiu d'aquesta pressa és "que hi pot haver un canvi en les concessions de canals que hi ha fins ara" i que otorguen a la Selva dos canals de TDT privats i dos de públics.
Dels dos públics, n'hi hauria un de gestionat per un Consorci creat pels tres pobles de la zona marítima (Tossa de Mar, Blanes i Lloret de Mar) i l'altre per un consorci de nova creació que aglutina sis pobles de la Selva interior, que són Sant Hilari Sacalm, Arbúcies, Breda, Maçanet de la Selva i Santa Coloma de Farners i finalment, el Consell Comarcal.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/26/canal-tdt-selva-interior-ha-funcionar-partir-l1-novembre/415153.html



Endesa finalitza la reparació de línies elèctriques després de substituir 1.600 torres
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/26/endesa-finalitza-reparacio-linies-electriques-despres-substituir-1600-torres/415125.html
"El passat dimecres, un operari dalt d'una grua acabava de connectar les torres que donen servei a les línies de mitja tensió Lloret 1 i Lloret 2. Aquests eren els últims treballs que faltaven per posar punt final a mesos d'intensa feina"



L´activitat immobiliària es dispara als principals municipis de la Costa Brava
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2010/06/26/tema-del-dia-lactivitat-immobiliaria-dispara-principals-municipis-costa-brava/415246.html
"51 municipis gironins van registrar augments de les transaccions immobiliàries superiors al 100% el primer trimestre.
Després de Palamós i Girona, es van situar Roses, Castelló d'Empúries, Lloret"
"l'IVA que a partir de l'1 de juliol passarà del 7% al 8% en la compra d'habitatge nou."



ICV insta Blanes a no canviar de lloc els regidors en la nova taula de plens
El grup afirma que vuit edils estaran asseguts en segona fila i volen que tots restin alineats com fins ara
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/26/icv-insta-blanes-no-canviar-lloc-regidors-nova-taula-plens/415151.html

=====================






selva marítima
Bus nocturn entre Tossa, Lloret i Blanes
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/186819-bus-nocturn-entre-tossa-lloret-i-blanes.html
"entra en funcionament aquest dissabte i estarà en servei tots els dissabtes des del mes de juliol fins al setembre. L'objectiu de la iniciativa és oferir més mobilitat als joves"
Com ja us comentava l'altre dia no entenc el perquè aquest dissabte i no el dia de la revetlla; la veritat que no ho entenc, doncs dia més adient que la revetlla de Sant Joan per oferir aquest servei quasi que impossible... i segur que qui ho va projectar ho va fer amb tota la bona intenció del món doncs aquest dissabte encara no és juliol i ja funcionarà, però, noi !!!, això de tenir dues bones idees en una mateixa pensada ja és demanar massa...



Sis municipis de la Selva Interior i el Consell Comarcal creen el consorci de TDT públic
http://www.elpunt.cat/noticia/article/13-comunicacio/20-comunicacio/186806-sis-municipis-i-el-consell-comarcal-creen-el-consorci-de-tdt-public.html
"Actualment també s'ha creat el consorci públic de la TDT a la Selva marítima, impulsada bàsicament per l'Ajuntament de Blanes, tot i que de moment tampoc no està en funcionament."



A ull nu ( per Manuel Cuyàs)
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/184932-a-ull-nu.html
L'article parla de les "DOC Sessions, una mena de mítings que Artur Mas ha celebrat durant unes quantes setmanes seguides", però jo no us el poso pas per aquest motiu, tot i que si heu esmorzat be i encara disposeu de mitja horeta, (l'article és llarguet), el podeu enfilar, de totes maneres, jo us el poso per la foto de la blanenca que l'il·lustra:





Treball subvenciona ATO de Vidreres amb 50.000 euros per un curs
http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/186814-treball-subvenciona-ato-amb-50000-euros-per-un-curs.html
"Les empreses que sol·liciten aquesta mena de subvencions es comprometen a contractar un mínim del 60% de les persones participants en el curs."



Endesa acaba la reparació de les línies malmeses durant la nevada abans del termini fixat
En principi els treballs havien d'haver conclòs l'1 de juliol
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/186862-endesa-acaba-la-reparacio-de-les-linies-malmeses-durant-la-nevada-abans-del-termini-fixat.html
Tampoc és per tirat coets que hagin acabat tres dies abans...
"La companyia va rebre cap a 37.000 reclamacions, entre clients domèstics, empreses i ajuntaments. Endesa informa que ja ha començat a pagar les compensacions. De moment, s'han ingressat cap a 3.000 reclamacions de particulars"



Política municipal, ètica i els «Luigis» (per andreu bosch i rodoreda)
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/185341-politica-municipal-etica-i-els-lluigisr.html
El sr. Andreu Bosch és l'alcalde de Teià i mostra el seu enuig per les declaracions de l'alcalde de Sant Adrià de Besòs sobre el «cas Pretòria» en què afirma que "els «Luigis» són imprescindibles i que en política el nivell ètic no l'aprova ningú"
Si teniu encara un moment feu-hi una ullada diu coses com aquestes en relació a les declaracions de l'alcalde de Sant Adrià: "miri, senyor Canga, jo, de Luigis, en sis anys a l'alcaldia de Teià no n'he tractat pas cap"
(...)"si us plau, senyor Canga, no empastifi els altres i la vida política, perquè l'ètica se l'ha de mantenir cadascú… A mi l'ètica no m'ha tret mai la son; l'he practicada i prou."



El teorema del burca (per enric ramionet)
No serveix de res prohibir els signes exteriors si no s'impulsen polítiques públiques de suport a les dones immigrants que lluiten per la seva emancipació
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/186907-el-teorema-del-burca.html



La dona, víctima de les desigualtats Nord-Sud ( per Gemma Valeri)
El món és absolutament desigual. Les diferències entre el PIB de cada país són l'expressió de la desigual distribució de la riquesa a escala mundial, tot i que no reflecteixen el nivell de qualitat de vida de la població.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/185302-la-dona-victima-de-les-desigualtats-nord-sud.html
"La majoria de les 1.500 milions de persones que viuen amb menys d'un dòlar al dia són dones"



Viure entre quatre parets ( per Josep Maria Solé i Sabaté)
“Els presos senten en carn pròpia que la justícia no és cega, i que a més de no ser cega, té una fixació pels més desafavorits”
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/186698-viure-entre-quatre-parets.html
"Creuen, fermament, que el tant per cent de persones dels estaments més alts de la nostra societat –gent de diners i influència– que habiten les presons és ridícul, tant pel que fa al nombre com pel que fa al temps que s'hi estan"
Més raó que un sant...

=====================





Torna el Bus Nocturn per a joves que surten de festa
dissabte s'engega el Bus Nocturn. Una iniciativa que facilita un mitjà de transport segur per als joves que van de festa el cap de setmana i que es mouen entre Blanes, Lloret i Tossa.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=3822
"Per als joves de 14 a 29 anys, s'ha creat un carnet específic. S'anomena “Territori Jove” i permet als usuaris agafar el Bus Nocturn de forma gratuïta. Per a la resta, el preu del bitllet és l'habitual d'aquesta línia de bus."




Proposta ben flamenca
El Rotary Club de Lloret ha organitzat un concert. L'intèrpret és Manuel Granados, catedràtic de guitarra del Liceu de Barcelona, que interpretarà un repertori quasi tot original.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=3823
"el concert és a l'ermita de Santa Cristina a partir de les 20:30 hores. L'entrada val 15 euros, que es destinaran a benefici d'obres socials."

=====================





Ahir a l'edició paper, a la pàgina 24 de la secció "Girona" sortia aquest article que jo no trobo a la digital. Des de l?Associació de Comerciants m'ho van fer saber així que si hi teniu interès ja sabeu on trobar-lo:


A la mateixa pàgina hi podreu veure un gran anunci de l'Associació de Comerciants, de la mateixa mida exacte que l'article... ja se sap que aquests de la Vanguardia, com massa gent en aquesta vida, no fan res per res...

=====================




REVISTA CAMBRILS

Vent d'Estrop aconsegueix bones posicions en l'inici de les regates de la Lliga Catalana de Llaguts
Dels resultats aconseguits, cal ressaltar la primera posició de la tripulació Cambrils A en la categoria Absolut Femenina, per davant de Club Rem Santa Cristina,
http://www.revistacambrils.com/index.php?c_noticia=9514

=====================





Denuncien les obres de connexió de la dessaladora de Blanes per la seva afectació sobre els espais protegits de La Tordera
http://www.malgratconfidencial.com/2010/06/denuncien-les-obres-de-connexio-de-la.html



EUiA de Blanes reivindica els drets de les persones transexuals, transgènere i intersexuals
http://www.malgratconfidencial.com/2010/06/euia-de-blanes-reivindica-els-drets-de.html
"Una de les accions que proposa EUiA és un cicle de xerrades, adreçades als alumnes del primer cicle d’ESO dels centres escolars de Blanes."

=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...