escriu-me
My Photo

diumenge, 15 de novembre del 2009

Dilluns, 16 de novembre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva Marítima



La web de SOS LLORET publica el plànol de la nova infraestructura que silenciosament se'ns vol imposar,
i presenta un manifest obert a tots els lloretencs del que em consta que algunes entitats de pes dins l'associacionisme lloretenc veuen amb bons ulls i estan disposats a signar-lo en un acte públic:
"El proper dissabte 28 de novembre a les 11 del matí i a la Plaça de l’Església es farà la signatura pública del Manifest de Novembre per part de totes les entitats que el subscriuen"

"Aquí podeu veure el traçat de la infraestructura viària que la Generalitat de Catalunya vol executar properament per unir l’autopista C-32 amb Lloret.

Una carretera que també està inclosa dins del nou POUM de Lloret i que afectarà de manera irrecuperable varis dels símbols més importants del patrimoni natural i cultural de la nostra vila com són
Sant Pere del Bosc, l’Àngel i Les Alegries."

Cliqueu la imatge per ampliar-la




"La Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la UdG acollirà la festa. No hi faltarà la música ni el pica-pica, però sobretot no hi faltaran molts dels professors que durant aquests anys van impartir classes, ni molts dels alumnes que les van escoltar, una bona part dels quals convertits ja en treballadors del sector turístic."




Si us el llegiu segur que no us deixeu vacunar, com tampoc es deixaran vacunar els tres metges amb els que he parlat del tema...
Crec que les farmacèutiques, (no vull pas dir ni na Rosa ni na Laura, vull dir les industries farmacèutiques), ens han colat un golàs que els ha servit per omplir els seus calaixos...
"Jane Bürgermeister, periodista científica austriacoirlandesa, ha presentat càrrecs penals a l'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) contra l'OMS, l'ONU i diferents alts funcionaris de governs i alts càrrecs d'empeses...)"
Feu-hi una ullada, si la seva lectura no us serveix per aquesta grip potser us servirà per a la propera: "En definitiva, potser aquesta vegada des del poble pla ens haurem alliberat d'un extermini programat de temps per governs en l'ombra. Però, i la pròxima? Avís a navegants: la propera serà pitjor."




En el d'ahir diumenge:




En el bosc de Sant Joan a Blanes s'han invertit 16.500 euros.
carles colomer




"El cost de l'energia fotovoltaica s'equiparà en els propers tres anys amb el cost de la resta de fonts energètiques. Això suposarà que la prima a aquesta energia s'anirà reduint progressivament"
Esperem que això no trastoqui els plans econòmics del nostre Ajuntament doncs en la decisió de muntar les 800 plaques fotovoltaiques hi anava, crec, incorporat el càlcul de benefici i amortització comptant amb aquest diferencial de preu primat per l'Estat...

El nou i flamant Casino que segurament tindrem l'any que ve a part de totes les boniries que pot representar en quan a reclam turístic i local per a actes diversos també porta afegit el problema de la ludopatia però d'això encara no n'he sentit ni un sol mot i en canvi és una bona malaltia...





Fora carretera de Sant Pere del Bosc !!!
Una altra solució és possible !!!


De vegades em fa certa ràbia que s'utilitzi aquest mot "integrada" doncs sembla que vulgui induir a confusió per colar-se a casa fent creure al consumidor que el que compra és un producte 100% ecològic. Juga un xic amb la semblança amb la paraula integral que també erròniament associem a producte saludable quan si el cereal integral no és biològic es pitjor que el cereal pelat doncs per lo menys aquest no porta a la pell les possibles restes de pesticides.
De totes maneres entre un producte integrat i un de tradicional millor optar per l'integrat:
"La producció integrada combina la utilització de mètodes de lluita biològica pel control de plagues i malalties, juntament amb l'ús de tècniques tradicionals, basades en la utilització de productes agroquímics. A diferència de la producció ecològica, es poden utilitzar adobs i pesticides, però de manera restringida i només aquells que estan autoritzats prèviament per un comitè d'experts professionals."
Aquí us adjunto els segells que identifiquen un i altra producte, el integrat i el ecològic:

Segells de producció integrada i el de producció ecològica



A part de si és de millor o pitjor qualitat l'aigua de l'aixeta, perquè mentre esperem la qualitat optima no obliguem als Súpers a què ens la venguin a granel tal com ja s'està fent amb la llet.
Que tenen por que ens donem compte que el que ens cobren i venen és el plàstic... ???


L'article, pel que m'ha cridat l'atenció ha set per la frase com el Sr. Riera l'acaba: Sovint hem de sentir cada cosa... i a sobre alguns cometem la inconsciència de deixar-ne testimoni escrit" , doncs m'ha fet pensar en la frase que més d'una vegada m'ha dit un dels nostres regidors, en "P" , referint-se als comentaris que jo escric, en el sentit que a ell també li agradaria escriure però no ho fa doncs"queda escrit", i prefereix parlar, doncs les paraules se les emporta el vent, sense caure en que el que diu en els Plens queda escrit i ben escrit...

"Exceptuant professions molt lligades a l'àmbit públic, es pot viure perfectament en aquest país sense necessitat d'escriure correctament la llengua pròpia. I convindria preguntar-se en quin altre país passaria això"
Una bona mostra del que parla la teniu en aquest resum diari, que tot i que faig el possible perquè les faltes ortogràfiques no siguin majoria, sí fan posar els cabells de punta a na Cesca, (la responsable de l'Oficina del Català), a qui cada vegada prometo que en el proper curs m'apuntaré i mai compleixo...
Cesca en els propers sí..., o potser sí que no... ;-) ;-) ;-)




"A més dels esquàters, encara hi queda un veí vivint-hi, i l'espai social reclama al districte que revoqui la llicència donada i acusa a la cadena hotelera d'haver fet assetjament immobiliari als veïns que encara hi vivien"




En el d'ahir diumenge:
"A Lloret, hi ha hagut algun petit moviment per intentar tirar endavant una plataforma que endegui el procés però tot està encara molt a les beceroles i, per les característiques de la ciutat és una tasca complicada."

"L'urbanisme i la contractació administrativa són els dos sectors més regulats. En urbanisme, una actuació ha de passar per un dens sedàs administratiu on intervenen juristes, arquitectes, interventors, polítics, etc. Per aconseguir-hi beneficis il·lícits, no n'hi ha prou que hi hagi un interès criminal, sinó que hi ha d'haver cooperació per part de molts d'aquests funcionaris. «I això no és gens fàcil»"

Deu ser com els caragols que només surten si plou, amb la diferencia que els llagostins surten depenent d'on bufa el vent: "En aquest sentit, Rosales s'ha referit a la falta de mar de llevant, que afavoreix les captures de llagostí. «La majoria dels dies que sortim a pescar la mar està calmada i si fa vent és de mestral»"



Quelcom de semblant va pactar el nostre Ajuntament amb els propietaris de Can Juncadella, però així com a Blanes hi ha hagut discussió, aquí el nostre Ajuntament va dir "hi ha això i punt" i mai més se'n va saber res...
Per no fer, no vam ser ni capaços de dir "mu" quan es va firmar i permetre un tancament d'un camí públic a canvi d'una promesa, que per ara més que promesa és una entelèquia en algun racó de calaix o potser ni això...

Que passa amb el nou camí de ronda promés entre Cala Canyelles i Cala Morisca !!!
Escoltar Carles Gibert, regidor d’Urbanisme de CiU AQUÍ
Escoltar Conxita Boldú (ERC) i Josep Marigó (PSC) AQUÍ
Escoltar Paco Martínez (EUiA) AQUÍ



A veure si en el proper Ple els diferents grups polítics del nostre Ajuntament porten conjuntament una moció per tal de posar per escrit el que ja va avançar l'equip de govern en el sentit de no permetre la instal·lació de més circs en el nostre poble que facin servir animals com espectacle ampliant-ho no solament a aquesta legislatura sinó a perpetuïtat i com a pas previ a incloure-ho a les ordenances...
Feu-ho pels animals si us plau !!!





D'ahir diumenge:



D'ahir diumenge:
Diuen que a Blanes en tenien un que traficava amb esclaus, tot i que ja fa dies...:"en Guillem Ramón de Blanes l'any 1569"




Banco Pastor, Sociedad Anonima representado por el
Procurador D. Francina Pascual Sala, contra
Kawsu Sidibeh y Haida Sidibeh Nee Dansera,
en reclamación de 139.258,19 EUR de principal
más otras 41.777,46 EUR fijadas prudencialmente
para intereses y costas de ejecución,
VIVIENDA en planta alta SEGUNDA puerta SEGUNDA
del edificio en Blanes, calle Jacinto Verdaguer,
tres. Ocupa una superficie geométrica de
ciento diez metros cinco decímetros cuadrados.


“Projecte
d’Instal·lació de proteccions al talús del carrer
Cardenal Vidal i Barraquer”.




No hi he vist res que sembli fer per nosaltres...