escriu-me
My Photo

dimarts, 16 de juny del 2009

Dimarts, 16 de juny del 2009, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

Aquesta va ser la contra-rèplica que la regidora d'educació Ester Olivé va fer servir per rebutjar la moció presentada pel representant de ICV, Toni Garcia, que demanava incloure en els pressupostos de l'any vinent una partida per una nova llar d'infants...
"D'altra banda, el govern no va acceptar en la seva totalitat la proposta elaborada pel Grill consistent a unificar la gestió dels aparcaments de la plaça de braus i el Lloret Arena"

El sr. Arbó dóna la volta a la truita i les indemnitzacions per acomiadament les veu així: "caldria establir una línia d'ajuts estatals o autonòmics per indemnitzar-lo amb la condició que els treballadors i els tècnics s'ocupessin de la gestió de l'empresa en crisi. És a dir, que en lloc d'acomiadar treballadors, fossin els accionistes els qui escampessin la boira."

La veritat és que el teatre feia goig de veure doncs més de 130 persones van acudir a la crida de l'entitat Pinya de Rosa.
A la taula, el president de l'entitat, en Quim Rutllán, el científic del Centre d'estudis Avançats de Blanes, en Rafel Sardá, l'ecòleg Martí Boada, una senyora que em sa molt de greu però no em vaig quedar amb el nom, (va fer una exposició de la preservació de Pinya de Rosa i de Blanes en general, des de la vessant literària i sentimental) i el darrer membre de la mesa era el delegat de Medi Ambient de Girona, Emili Santos, a qui s'ha d'agrair la seva assistència, doncs com va dir algun dels assistents havia tingut el valor d'anar a la "cova del llop"...
En Quim Rutllán va obrir l'acte fent un xic d'història del paratge i de l'entitat; en Rafel Sardá va explicar les actuacions que s'havien fet darrerament a la finca, neteja amb maquinària pesada i tancament amb un filat que quasi que no hi passen ni les papallones, i va explicar les adhesions del món científic al manifest en contra d'aquestes actuacions; en Martí Boada va fer una intervenció un xic vaga, (la veritat que no és de les vegades en que més m'ha agradat); n'Emili Santos, delegat de Medi Ambient, estava força nerviós i va tenir una intervenció en un to que als presents no va agradar; d'entrada semblava que havia vingut per dir que demanar la seva dimissió no era el correcte i la veritat és que hi va insistir en varies ocasions; ell en tot moment va defensar l'actuació dels tècnics del seu departament que han considerat correcte l'actuació de neteja feta a Pinya de Rosa, cosa que el lloa, el que passa és que en un moment de la intervenció va reconèixer que ell no havia visitat la finca i tot i que amb bona voluntat inclús això se li podria disculpar, el que ja no és de rebut és que veient la moguda de la comunitat científica i de l'Entitat Pinya de Rosa, no hagués mogut el cul per primer cautelar-ment parar-ho tot, i seguidament reunir-se amb aquests representants per discutir-ne la jugada entre tècnics, ja que el Consell Rector de l'indret encara no està forma. Per cert que ell va anunciar que les cartes d'invitació a formar-ne part d'aquest Consell Rector aquesta setmana s'havien lliurat...
A Blanes va acabar l'acte a una hora digna, les 11h; com que els plens a Lloret sempre acaben de matinada, arribant a casa encara vaig poder veure'n una bona hora...
D'entrada em va sorprendre veure que encara el presidia el sr. Codina doncs creia que el sr. Crespo ja s'havia re-incorporat plenament. Vaig estar fent "zaping" entre el directe i el que tenia gravat i així poc o mol vaig poder veure com havia anat... El resum podria ser que la majoria de Govern no va donar cap mena de "chance" a l'oposició fent valer aquesta majoria aprovant els punts per ells presentats i rebutjant les mocions de l'oposició. De vegades amb l'oposició o abstenció d'aquesta i d'altres amb els vots favorables d'algun dels grups com en el cas del punt tercer i setè.
Personalment m'interessava molt el punt 6è doncs amb l'aprovació del canvi d'usos privats de les instal·lacions previstes a plaça de braus es podia donar llum verda a la construcció d'una pista de gel... i així va ser; i no solament se li va donar llum verda sinó que a l'intervenció del sr. Codina valorant la aprovació d'aquesta iniciativa semblava talment que "pixés Chanel" doncs n'estava encantat, la va titllar de instal·lació única al món mundial, (per quelcom serà que sortosament no n'abunden).
Les paraules sostenibilitat, despesa energètica, compromís municipal de reduir les emissions de CO2, donar exemple a la ciutadania... ahir no tocaven, aquestes paraules només són quan es van a foros, conferencies o trobades i sempre de cara a la galeria. Només el PSC va qüestionar-ne l'oportunitat per la pol·lució ambiental o sonora que pot provocar a les instal·lacions hoteleres properes i crec que el representant del ICV també en va dir una paraula.
Ahir no s'aprovava la pista de gel però se'n donava el permís perquè la idea no hagi de passar mai més pel Ple, o sigui que sí que tocava discutir-ho ahir. El que ho volia defensar, l'equip de Govern, sí que ho va fer, (com deia, el "Chanel" va córrer a dojo), però qui ho tenia que criticar no va estar a l'altura...
També me'n interessava veure on i com s'instal·lara l'antena repetidor de TDT, banda ampla i telefonia mòbil a Cala Canyelles. Es va dir que a la zona verda per sobre el dipòsit general de l'aigua. N'esterem atents !!!





La de Lloret la mantenen.
Compte amb el foc !!!

hir n'era CiU la que criticava la decisió d'acceptar la planta de residus i avui n'és el PP: "El PP vol més informació d'un projecte que afectarà una de les darreres zones de conreu"
Trobo que als polítics abans d'entrar al Parlament o a la sala de plens els hi haurien de tapar els ulls i així no sabrien si estan al Govern o a l'oposició... a lo millor així sabríem que cony pensen de veritat doncs com veieu ara contesten sí o no depenent del costat on s'assenten...





"A Blanes la carretera GI-682 quedarà tancada entre les 11.40 h i les 15.40 h. No es permetrà que els vehicles la travessin per anar cap al centre de la població o cap als barris perifèrics. A Lloret estarà prohibit estacionar de vuit del matí a quatre de la tarda a les avingudes de Tossa i Blanes. D'un quart de dotze del migdia a les quatre de la tarda estarà prohibit circular a la GI-682. També hi haurà talls a l'avinguda de les Alegries i a les vies urbanes del nucli urbà que s'incorporen a les avingudes de Blanes i Tossa."

"2 de juliol a Canet de Mar, el 26 de juliol a Arenys de Mar, el 9 d'agost a Santa Susanna, el 23 d'agost a Blanes, el 6 de setembre a Malgrat de Mar, el 26 de setembre altre cop a Blanes i el 4 d'octubre a Lloret de Mar."







"Abans, d'aquestes construccions, en donàvem la culpa al franquisme, però amb la democràcia s'han continuat fent nyaps."


per a la provisió de nou places
(més les vacants que es puguin produir abans
de la proposta de nomenament) d’Agent de la
Policia Local

La llista de presentats i admesos fa goig, quasi 200 persones...

Ordre de Retirar el suport d’un rètol de
la façana, a C. Sant Josep, 24
PROPIETARI:
NOM Katharina Litau
Observacions de la inspecció:
Suport de rètol a la planta primera que
sobresurt de la volada del voladís i subjectat a
la façana. El rètol ja no està instal·lat. El local
en planta baixa està tancat.
ACTUACIO QUE ES PROPOSA:
Requerir al propietari / la propietària de la
finca abans esmentada que procedeixi a:
Retirar el suport del rètol de la façana,

El que més m'agrada d'aquest edicte és el preu de l'actuació que proposen; més que el preu, la suma que dóna el total de la factura:
Cost estimatiu de les actuacions:
PREU 1.00 EUR
16 % IVA 160 EUR
TOTAL 1.160 EUR


IMPOSAR a HASSAN AMINE una
sanció econòmica de 4.000 EUROS, com a
responsable d’una infracció urbanística greu
consistent en moviments de terres i unes rases
per la construcció d’uns fonaments, sense
llicència municipal, a la finca situada a urb.
Mont Lloret, parc. 3425, C/ Mar Cantàbric 76






aprovada l’adjudicació
provisional del contracte de serveis de
manteniment, neteja, desinfecció i control
microbiològic de les dutxes de platja i control
de la qualitat microbiològica de la sorra de la
platja destinats als municipis del litoral gironí,