escriu-me
My Photo

divendres, 8 de gener del 2010

Divendres, 8 de gener del 2010, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

Aquest diumenge:
Festa del Traginer

a les Alegries


lupa AQUÍ

=====================
=====================
=====================


dimarts vinent:

a Lloret !!!

Presentació pública del projecte TramTordera

EL TREN-TRAMVIA ENTRE PALAFOLLS, BLANES I LLORET

Aquest proper dimarts dia 12 a les 20.30h a la sala de plens de l'Ajuntament

L’acte anirà a càrrec del blanenc Víctor Catalan, estudiant d’arquitectura i autor del projecte

El TramTordera és un projecte que pren forma des de fa molts anys, però que sempre havia estat descartat per la falta de demanda. Ara, un nou projecte amb un traçat totalment nou s’obre camí al haver-se pogut demostrar la seva viabilitat.

Aquest projecte ha estat premiat per la Universitat de Girona i per la Universitat Internacional de Catalunya, finalista a diferents premis de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra i, recolzat pel Ple de l’Ajuntament de Blanes amb una moció aprovada per unanimitat per tots els partits blanencs.


A la pàgina web de l'autor del projecte hi trobareu el "power point" que va fer servir a la presentació delprojecte a Blanes.
Ho trobareu AQUÍ
Hi trobareu gràfiques de totes mene i imatges entenedores com aquesta:


Dimarts, tots a parar l'orella a les 20.30h a la sala de Plens de l'Ajuntament !!!
No hi faltis, pot ser molt interessant !!!





"Es diu Els Castellers; és de titularitat privada; i es troba al barri del Rieral"
"També estarà dirigit a gent que passi les vacances a la població de la Costa Brava"




Els treballadors de FCC en una assemblea
celebrada a Blanes, en una imatge d'arxiu





"Els rurals van dir al pagès que no podia segar la zona en què l'ocell havia establert el seu domicili i li van oferir una compensació per les molèsties que això suposava a la seva feina agrícola. Però en el moment de recollir la collita el pagès va arramblar el niu"
No deixa de ser una trista anècdota sortosament aïllada el comportament d'aquest pagès; el que ja no és una anècdota, i gens aïllada sinó contínua, son els marxaries del mercat setmanal que tant a Lloret com, sobre tot ,a Blanes com a complement a les vendes de fruita, verdura o fins i tot de roba ofereixen ocells protegits i de venda prohibida, (caderneres ara i també verdums a la primavera i tardor), sense amagar-s'en massa:
Veient la continuïtat d'aquesta venda em fa creure que els agents encarregats de sancionar aquestes activitats il·lícites prefereixen mirar cap un altra costat...



Cal recordar que la web de l'Ajuntament de Lloret s'hi pot trobar un link que també fa una funció semblant com és la de compartir cotxe.
La UdG ha fet un pas més en aquest sentit mitjançant la utilització del mòbil:
"em utilitzat la subvenció del Ministeri per comprar 100 mòbils que donarem als 100 usuaris de la prova pilot, que comença ara i durarà 9 mesos"

Els de més de 50.000 operacions passaran "a regular-se amb el sistema AFIS, que exclou la participació de controladors en les operacions d'enlairatge i aterratge."
A l''aeroport de Girona li falta un pèl "a falta de les dades definitives de 2009, l'any 2008 van tenir lloc en les seves instal·lacions 49.927 operacions"

Un article molt dur contra la política del govern de la Generalitat, (("Heu fracassat arreu en tot allò substancial que de debò defineix una política d'esquerres"), on s'hi poden llegir veritats com ous de dinosaure però en el que m'hi sobra la cantarella facilona de que s'estimen més protegir els toros que els aturats, o que prefereixen abans perseguir els fumadors que procurar justícia...
Si no fos per aquestes afirmacions que pel meu gust quasi en desautoritzen l'article doncs no per estar per la protecció dels animals s'ha de deixar de procurar feina i benestar pels aturats, a part d'això, dic, hi podem llegir veritats com aquestes:

"Com expliqueu l'estat lamentable -de dimissió, si tinguéssiu vergonya- de la N-II per les comarques gironines (no hi deu pas haver un pacte en algun calaix perquè tot estigui en precari fins que la concessió d'autopistes amortitzi la inversió en el tercer carril?)"
"estalviem aigua i llum per aturar l'escalfament planetari i deixeu que ens apugin els rebuts per compensar la pèrdua d'ingressos de les companyies.."


De totes maneres ahir us parlava del llautó del director del diari i avui amb el cotó sobrant l'ha aprofitat per fer-ne la prova al sr. Vilaamitjana i el resultat ha estat que potser el material sembla diferent però l'ADN se li assembla molt: "Si ens voleu prendre la llibertat individual (de fumar, d'anar a veure toros, de gaudir d'un circ amb animals, de conrear la terra i el mar per a la nostra supervivència, de passejar el gos al nostre arbitri, d'aparcar a prop de casa... (...))
Sr. Vilamitjana, això que vostè descriu no són pas drets, ni formen part de la llibertat individual...





Vidreres entre aquests del 28/2 i Blanes per lo llarg del 2010


Una entrevista ben interessant i que de la que nosaltres en podem treure bones conclusions com per exemple pel desdoblament de la Lloret Blanes

La nostra deixalleria tot i estar un xic apartada crec que pot complir perfectament la funció tot i que massa sovint veig tirat per aquí per allà andròmines que no haurien d'estar al carrer sinó dipositades allà.
Crec que s'hauria de pensar en la possibilitat de muntar periòdicament i amb dies ben coneguts deixalleries mòbils per diferents indrets de la vila per tal de que la gent sabés que tal dia disposarà d'un lloc ben aprop on portar aquell litre d'oli de cuina o aquell petit electrodomèstic que no val un viatge a la deixalleria...
On la meva dona ve néixer, (Esch-Uelzesch), l'Ajuntament cada any regala un calendari on al costat de si és sant Pau, Pere o Berenguera posa: tal dia recollida selectiva de podes a la plaça tal, tal dia a la cantonada qual, tal dia recollida d'olis a la tal, tal dia a la qual; tal dia grans electrodomèstics aquí...
I tot distribuït d'una manera ordenada i lògica per primers dijous de mes o darrers dilluns o segons divendres...
I el que és més important: FUNCIONA !!!


«La protecció de les oliveres mil·lenàries per llei va sorgir en un moment en què hi havia tràfic d'exemplars; ara, però, s'ha generat una altra alternativa: la protecció a través de la valorització»
«Elaborem un producte que reclama la implicació de la persona que el compra, que amb la seua aportació participa en la conservació de les oliveres»

Un dia en una tertúlia al voltant d'un cafè un dels participants em defensava el dret de de la propietat a arrancar aquestes oliveres mil·lenàries per vendre-les al millor postor i jo en defensava la no disposició per part de la propietat d'un be que porta arrelat en un lloc més anys que L'Església del poble. Si la considera seva que en vengui el terreny però mai en pot tenir el dret d'arrencar quelcom que traspassa de llarg qualssevol títol de possessió i que si pertany a algú és a la col·lectivitat...










Aquest diumenge
Escoltar entrevista amb Francesc Marquès, sots president del Club Natació Lloret AQUÍ






















Un BOP molt i molt petit el d'avui i en el que no hi he trobat res que sembli fer per nosaltres...


Hi ha una llarga relació dels guanyadors segons idioma examinat i destinació sol·licitada el que no sé veure és si hi surt algú de les nostres contrades.

"la durada de les beques seria de catorze mesos renovables a interès de totes dues parts i pel període que es fixaria de comú acord, amb un màxim de 26 mesos. Els/les becaris/àries van ser:
Sergi Calvo Soler-Regne Unit-Londres-26.530 euros
Gemma Guitart Moles-Regne Unit-Londres-26.530 euros
Maria Ivorra Ruiz-Bèlgica-Brussel·les-19.600 euros
Alejandra de Puig Faura-Bèlgica-Brussel·les-19.600 euros
Maria Isabel Notario González-Bèlgica·Brussel·les-19.600 euros
Laia Curto Igual-França-Perpinyà-19.600 euros
Marina Sagarra Ruiz-Espanya-Madrid-17.500 euros"


Només hi figura la de Vidreres:
Data: 8 - 9 maig.
Certamen: Fira de Tractoristes.
Lloc de realització: Vidreres.


Objecte del contracte: Contracta de serveis per la realització del Pla Estratègic de Turisme de les Comarques de Girona per al període 2011-2015


Molta feina nois...