escriu-me
My Photo

diumenge, 26 de setembre de 2010

Diumenge, 26 de setembre del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

avui diumenge:

Dins els actes de la setmana

INTERCULTURAL i SOLIDÀRIA


més info de la setmana AQUÍ===========Dins els actes de la setmana

LLORET NATURAmés info AQUÍ


Avui hi he trobat:

Avui ben poca cosa hi he trobat, segur que els periodistes van anar a dormir aviat per poder anar a la marxa de les platges d'aquest matí, cosa que jo no he fet, ni anar a dormir aviat ni acompanyar el Xino-Xano...
EDITORIAL ???
L´enemic a casa (governar o boicotejar)
La manca d'entesa entre Medi Ambient i PTOP alenteix les obres públiques gironines
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/26/lenemic-casa-governar-boicotejar/434700.html
Interessant article on s'explica com la conselleria de Medi Ambient (ICV) posa pals a les rodes, "boicoteja", els projectes que des de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques (PSC) hi han donat el vist i plau.
Així és com ho explica el que ha escrit aquest llarg article, però, en el fons, el que intenta explicar és que la Conselleria de Medi Ambient no hauria de vetllar tant pel respecte al territori exigint estudis d'impacte ambientals, el que es necessita, segons el que ho ha escrit, és una Conselleria que digui amén a tot el que des del P.T.O.P. es proposa i que quan no s'hagi fet l'estudi ambiental doncs mala sort; i si s'ha fet i aquest desaconsella l'obra doncs s'esparraca l'estudi i tot arreglat...

Amb això no vull pas dir que els de Medi Ambient siguin uns àngels i els del P.T.O.P. els dimonis, doncs en els espectaculars, grandiosos, extraordinaris i temeraris focs d'artifici a can Juncadells aquest estiu, qui els va autoritzar no va ser altre que el departament de Medi Ambient, concretament qui va signar el que mai de la vida s'hauria d'haver signat va ser na Núria Buenaventura, directora general de medi natural.

DIETARI ( per Ramon Iglesias)
dimecres I+D en turisme
Quan un va a la Dordogne difícilment torna sense una llauna de fetge d'ànec, un figatellu si es va a Còrsega... França (Itàlia també) té un o més productes de referència a cadascun dels seus territoris. En això de la gastronomia no existeix el jacobinisme unificador. I això ho aprofiten turísticament des de fa anys. No passa el mateix a casa nostra, que amb una diversitat d'excelsos productes, hem estat incapaços de treure-li cap rendiment important.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/26/dietari/434703.htmlLes rutes verdes de Girona es doten amb un sistema de GPS
Col·laboració amb la Selva
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/26/rutes-verdes-girona-doten-sistema-gps/434726.html
"El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet que, acompanyat del director dels serveis territorials del Departament de la Generalitat a Girona, David Mascort, va signar protocols de col·laboració per a la promoció dels seus recursos turístics intangibles amb diversos consistoris selvatans, entre ells Lloret, Blanes, Tossa..."
Degollen una vaca i se n´enduen diferents parts del cos en una granja de Tordera
L'amo assegura que els talls són fets per professionals i que la carn extreta podria ser per vendre en el mercat negre
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/26/degollen-vaca-se-nenduen-diferents-parts-del-cos-granja-tordera/434713.html
Pagar en espècie (MIQUEL MARTÍN)
Els que ens dediquem a la noble i arriscada tasca d'escriure sabem que no sempre és fàcil cobrar. Per una banda, perquè hi ha gent que es pensa que treballem per amor a l'art -que també- i mentre troben perfectament normal pagar, posem per cas, la feina d'un lampista, no ho veuen de la mateixa manera amb un escriptor.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/09/26/pagar-especie/434731.html
En Miquel després d'aquest preàmbul explica com li van pagar una feina: "Una revista per a la qual he fet articles i entrevistes m'ha pagat la feina amb un cap de setmana per a dues persones a pensió completa en un hotel a primera línia de mar. Un hotelet de tracte familiar, de dimensions acollidores i atmosfera tranquil·la, en una de les cales més remotes i evocadores de la Costa Brava."
Si no fos perquè està tancat hom podria identificar aquest hotelet com el de Santa Cristina...


=====================
Avui fa dia d'anar al cinema:
http://avui.elpunt.cat/lloretdemar
En aquest enllaç, a part dels cinemes de Lloret i les pel·lícules que hi fan , també hi trobareu les farmàcies de guàrdia, l'agenda d'activitats i d'altres coses d'Interès del poble...


Lleuger com les ombres
Cinquanta artistes reflexionen sobre el temps en una exposició a Tossa de Mar
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/307808-lleuger-com-les-ombres.html
"L'exposició reuneix obres de Dalí, Tàpies, Guinovart, Millares, Plensa o Viladecans "

S'exposen a l'edifici de La Nau de Tossa, fins al 24 d'octubre,

Interior diu que si els 'afters' no creen problemes i compleixen la normativa no s'haurien de clausurar
No molesten tant com les discoteques perquè funcionen de dia, segons Joan Boada
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/308403-interior-diu-que-si-els-afters-no-creen-problemes-i-compleixen-la-normativa-no-shaurien-de-clausurar.html
"Justament aquest dilluns entra en vigor el nou decret que regula aquests locals, tot i que deixarà la decisió final als ajuntaments."Alerta d'onades de 2,5 metres a la Costa Brava amb possibles afectacions a la costa.
Aquesta última situació, menys probable, també podria afectar la comarca de la Selva.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/308277-alerta-donades-de-25-metres-a-la-costa-brava.htmlI dimecres, què? ( per Jaume Oliveras i Costa)
A tres dies de la jornada de vaga, encara no sé si hi estic a favor o en contra.
Deu ser veritat que la reforma laboral, aprovada pel govern espanyol, torna a carregar els neulers sobre els de sempre i obre la possibilitat de relacions més agressives en el món del treball, afavorint els poderosos. Amb el ruixat que cau i amb les previsions sobre el futur immediat, tot convida a la vaga.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/307624.htmlEs preveu un seguiment desigual a Girona
Els sindicats creuen que els motius de la reivindicació han estat ben acceptats per la població
També creuen que en algunes activitats, com la funció pública, la vaga “punxarà”
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/308079-es-preveu-un-seguiment-desigual-a-girona.html

Delegats sindicals de l'UGT, fent campanya aquest estiu en una platja
Si no es fan obres... es fan papers ( per Joan Ribas)
Pregunta: “I ara, què feu a l'Ajuntament?”
Resposta: “Fem... Fem papers”.
Pregunta: “Què vols dir, que feu papers?”
Resposta: “Home, comprendràs que no hi ha diners per fer obres... ni per emprendre projectes gaire importants. Per tant, cal aparentar que hi ha activitat, que alguna cosa es mou... i la manera és ... Inundar els mitjans de comunicació i el coneixement dels ciutadans amb una munió de documents de tots colors... així fa la impressió que l'activitat és important,
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/308209-si-no-es-fan-obres-es-fan-papers.htmlLa crisi aterra a casa ( per David Marca)
Reunits, diu el pare: “D'entrada, els festius menjarem a casa: pollastre a l'ast, calamars a la romana i pomes al forn en lloc de Magnums i Häagen Dazs”, hi afegeix. Per beure, en lloc d'anyades, vi jove. De la indumentària comenta: “Fins un altre avís, no es comprarà roba ni sabates”. Ell continua: “S'han d'apagar els llums, posar bombetes de baix consum, planxar el mínim, dutxar-se amb poca aigua, rentar els plats i la roba amb la màquina plena i baixar la calefacció». (...) (...) (...)
La família ha emmudit.“Tan fotuts estem?”, apunta el noi. El pare conclou: “Ho estarem si no rectifiquem”
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/308198-la-crisi-aterra-a-casa.html
"Difícilment es tornarà al consum exagerat, innecessari i insostenible, viscut de manera creixent en les últimes dècades. Haurà estat una agradable i irrepetible experiència. Ara durem un altre estil de vida."
Les amistats (per Jaume Pubill)
Tenir amistats és important. Les persones necessitem amics per viure, prosperar i per sentir-nos connectats. Els amics ens ajuden a mirar-nos a nosaltres mateixos. Ens fan veure les nostres bones i males qualitats i reforcen la nostra autoestima. A través de rialles i bons moments ens ajuden a passar per moments d’estrès o tensió.
http://blogs.avui.cat/jaumepubill/2010/09/25/les-amistats/

=====================
Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...