escriu-me
My Photo

dilluns, 20 de setembre del 2010

Dilluns, 20 de setembre del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

A partir d'avui:

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
Del 20 de setembre al 3 d'octubre de 2010



Amb el lema proposat per la setmana europea de la mobilitat "Millora l'ambient de la teva ciutat" els objectius de la present setmana són:

* Potenciar el caminar i l'anar amb bicicleta com les formes més sostenibles i saludables de moure's a la ciutat. Perquè una mobilitat eficient és també aquella que beneficia la nostra salut.
* Sensibilitzar els lloretencs, lloretenques i visitants sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana que afavoreixi la seguretat i que eviti els efectes negatius derivats de l’ús inadequat del cotxe.
* Incrementar les oportunitats perquè els lloretencs i lloretenques puguem utilitzar mitjans de transport alternatius al cotxe.
* Oferir la possibilitat de redescobrir Lloret, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn segur, saludable i relaxat


tota la info AQUÍ



==============


VIII Setmana Intercultural i Solidària
Del 21 al 26 de setembre de 2010


tota la info AQUÍ


==============



Concurs d'aparadors
"El meu petit gest, caminar".
Del 20 de setembre al 3 d'octubre.



==============
==============
==============



diumenge vinent:






Avui hi he trobat:



Montilla anima a superar la crisi en què està immers el sector pesquer
El president de les confraries catalanes demana reduir "l'excessiva burocràcia asfixiant"
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/20/montilla-anima-superar-crisi-que-immers-sector-pesquer/433425.html
A la foto podeu veure com el sr. Montilla, per aquesta visita a casa nostra, portava un guarda-espatlles lloretenc, concretament en Toni Pujol... mentre el sr, Crespo s'ho mirava de lluny.

El president Montilla i el conseller Llenas amb tots els
guardonats a la 22a Gran Nit de la Pesca Catalana




Sánchez-Camacho vol estirar vots portant Rajoy al màxim possible
El líder del Partit Popular visitarà dimarts Lloret
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/20/sanchez-camacho-vol-estirar-vots-portant-rajoy-al-maxim-possible/433434.html
Tinc les meves dubtes de si les presses per posar potes enlaire el passeig eren o per rebre el President Montilla divendres, o per aquesta visita d'en Rajoy de demà; per en Puigcercós no crec, doncs va venir dijous i s'ho va trobar tot empantanegat...



Les Gales no tan Grosses d´Anglès (carta de dolors carrillo oriol. anglès.)
Sr. Figuereda, segurament en l´escrit publicat fa uns dies es deu referir a les Gales de temps passats on érem l´enveja dels pobles veïns. Qui ho ha vist i qui ho veu!
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/09/20/cartes/433518.html
Aquesta veïna d'Anglès li recrimina a l'alcalde d'Anglès el que les Gales d'aquest any (la festa major, fa dues setmanes) no han estat tot lo lluïdes que ella voldria. L'alcalde és el sr. Pere Figuereda que compatibilitza l'alcaldia d'aquells vila selvatana amb la de cap de negociat de l'area d'Urbanisme de Lloret.


A l´avió com al bus del barri ( per XAVIER DOMÈNECH)
Si puc volar a la Toscana per 50 euros, impostos inclosos, el dia i a l'hora que m'interessen (i per 25 euros si m'adapto al dia i a l'hora de la millor oferta), m'és bastant igual que no em regalin un got de mala taronjada.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/09/20/lavio-al-bus-del-barri/433445.html
"El disseny de les semicadires d'avió que s'acaba de presentar consisteix a no anar ni dret ni assegut, sinó un entremig, com qui repenja el glutis en una barana
Si a canvi posen el bitllet a 15 euros, m'hi apunto"
El que el sr, Domènech pensa en relació a que a Ryanair només pagues el que vols, o sigui el viatge, i els extres van a part, o trobo correcte; el que ja no em sembla tant correcte és que la companyia s'inhibeixi a l'hora de cobrir coses obligatòries que la llei marca i que Ryanair amb l'excusa de que t'ha venut un bitllet barat et nega, i el que em sap més greu és que hi ha clients que perquè han pagat un euro els dóna igual les indemnitzacions, les cancel·lacions o els retards, però el que no veuen és que això no és una opció, ha d'estar intrínsecament inclòs per llei, i Ryanair no hi pot renunciar unilateral-ment, això seria jugar a futbol amb regles del bàsquet, i es clar que això es competència deslleial i frau doncs dóna els bitllets més barats perquè aquestes obligacions no les incorpora en els seus costos.





Pilot sensat ( carta de Rogell ramos planas. figueres.)
El president de Ryanair està satisfet i ho demostra sortint en els mitjans fent les habituals pallassades i amb polèmiques propostes.
(...) Però si la nostra confiança depengués del seu president ni els ocells volarien amb aquesta aerolínia.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/09/20/cartes/433518.html





La vaga antivaga ( per Rafael Torres)
Si la confusió de l'esquerra és molta respecte a la convocatòria de la vaga del dia 29, la incertesa de la dreta tampoc és poca cosa. Donar-li suport o no fer-ho? Secundar-la o no? Celebrar-la o consternar-se?
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/09/20/vaga-antivaga/433442.html
"és, convé recordar-ho, un assumpte tràgic, és la liquidació de les conquestes dels treballadors"

=====================






Una compensació que es queda curta
Actualment, els municipis que reben la qualificació oficial de turístics reben un únic benefici fiscal: un 2,45% dels impostos que es recapten a la població sobre els hidrocarburs i el tabac.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/305367.html
"Des de l'Ajuntament de Salou es planteja la creació d'una associació de municipis turístics, i s'està plantejant la possibilitat d'organitzar una reunió d'alcaldes per tractar el tema, amb la presència, entre d'altres, de Lloret de Mar o Santa Susanna."




Moció a favor d'un nou finançament
Fins a cinc municipis de tot Catalunya han aprovat en els darrers mesos la moció impulsada per l'Ajuntament de Salou que demana que, a l'hora de finançar els municipis turístics, es tingui en compte la població fluctuant i les aportacions d'altres impostos.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/305371.html
"El text proposa també la creació d'una associació de municipis turístics que defensi les reclamacions d'aquest tipus de poblacions."



Banyoles: 67a TRAVESSIA A L'ESTANY
La travessia, que es va fer amb molt bon temps, va batre el rècord d'inscripcions, amb més de 2.000 nedadors de totes les categories.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/8-esports/56-mes-esport/305573.html
" Anna Carrión (Lloret de Mar), la primera en la travessia petita."




Els catalans gasten 1.000 euros en el viatge d'estiu ( per Imma Bosch)
La dada és fruit d'una enquesta que ha fet la Unió Catalana d'Agències de Viatges Emissores (UCAVE) entre les seves agències associades. La mateixa enquesta explica que el 60% de les agències han mantingut la facturació, i fins i tot “més de la meitat, un 33%, l'han incrementada”.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/305086-els-catalans-gasten-1000-euros-en-el-viatge-destiu.html



Desbocada ( per Carles Ribera)
Preparem-nos perquè farà mal, la senyora Sánchez-Camacho. Farà tot el mal que pot fer algú que sap que pot radicalitzar el discurs sense patir per possibles fugues dels seus electors més moderats. Al PP, a Catalunya, de moderats no n'hi ha. No n'hi queden
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/305460.html



Cervantes a Palamós? ( per Narcís-Jordi Aragó)
(...) Com que es diu que Cervantes va començar a escriure El Quijote en una presó, la placa palamosina va ser redactada pomposament així: “En aquesta casa s'allotjà Don Miquel de Cervantes Saavedra l'any 1569 i ací va iniciar el famós llibre Don Quijote de la Mancha (sic)”... La placa va ser solemnement descoberta per l'alcalde Josep Parals, el desembre del 1969, en el quart centenari del suposat episodi. Però el disbarat duraria pocs dies. Les protestes i els sarcasmes van ser de tal magnitud que al cap de tres mesos la placa va haver de ser retirada. I de Cervantes a Palamós no se n'ha parlat més.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/304552.html

=====================






Gran Nit de la Pesca Catalana
El president de la Confraria de Pescadors de Malgrat i un pescador de Blanes, guardonats
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4549
"Aquest cap de setmana s’ha celebrat, a cavall entre Blanes i Lloret, la 22a edició de la festa. La celebració ha culminat amb un sopar al restaurat El Trull, que ha comptat amb l’assistència d’unes 400 persones de totes les confraries de pescadors de Catalunya"
Audio
Escoltar José Montilla, president de la Generalitat
Escoltar Martí Sans, director general de Pesca i Acció Marítima
Escoltar Eusebi Esgleas, president de la Confraria de Blanes



Polèmica a l’Ajuntament de Blanes per uns IBI
L’import dels IBI no cobrats pujaria a un 1,8 MEUR
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4550
Audio
Escoltar
Josep Trias, alcalde de Blanes
Escoltar Josep Marigó, portaveu del PSC

=====================




INFORMACIÓN

Bloqueada la ley de municipios turísticos
El PSOE mantiene paralizada en el congreso la reforma de ley que designaría como tal a Benidorm y Torrevieja
http://www.diarioinformacion.com/benidorm/2010/09/20/bloqueada-municipios-turisticos/1046157.html
"Es inconcebible que a día de hoy sólo haya 21 en toda España y que Benidorm, Marbella, Roquetas de Mar, Lloret de Mar o San Bartolomé de Tirajana no estén en esa lista""

=====================





El BOP d'avui :


Demà us ho poso doncs avui em dóna problemes

=====================








ORDRE IUE/446/2010, de 7 de setembre, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases reguladores de la línia de finançament a càrrec del Fons Financer de l'Estat per la Modernització de les Infraestructures Turístiques per a l'any 2010.
https://www.gencat.cat/diari/5718/10249103.htm

=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...