escriu-me
My Photo

diumenge, 11 de març del 2012

Diumenge, 11 de març del 2012, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


Avui hi he trobat:

Ara feia dies que no mirava les Juntes de Govern municipals penjades a la web i resulta que n'hi han tres de noves des de la darrera del 31 de gener que us havia posat; són:

Aquesta no sé que passa amb l'enllaç que hi han posat però no funka



Potser té a veure amb una nota que hi han posat sobre protecció de dades...



Junta de Govern Local de data 13/02/2012

En aquesta diuen que la Dona Marinera s'ha donat a la beguda:
07.6.- APROVACIÓ DEL CONVENI ENTRE L'AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR I ALIMASGRAU, S.L., PER LA UTILITZACIÓ TEMPORAL DE LA IMATGE DE LA "DONA MARINERA" EN L'ETIQUETA DEL CAVA MARCA "ARRAN DE MAR", DISTRIBUÏT PER AQUESTA EMPRESA.


En aquesta també hi trobem una serie de pagaments com per exemple aquest de Tele Lloret o que la neteja de platges del gener val 50 mil euros ???







En aquesta s'aprova que ja no sortirem per la tele:
08.3.- DENÚNCIA DEL CONVENI ENTRE L'AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR I LA TELEVISIÓ DE CATALUNYA, S.A. PER A L'INSTALóLACIÓ D'UNA CÀMARA DE TELEVISIÓ A L'EDIFICI DE L'AJUNTAMENT.




En defensa del meu poble ( carta de mireia portavella camprubí. lloret de mar.)
demano, com a ciutadana de Lloret que sóc, que tots aquells que veuen Lloret de Mar senzillament com la «ciutat de borratxera o de festa», es parin un moment a reflexionar i es preguntin: conec realment aquest poble? M´he passejat mai per les seves platges i pels seus indrets naturals? He vist mai (…)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2012/03/11/cartes/551545.html
Una carta de lo més encertada la que ens envia avui na Mireia a la que juntament a les belleses naturals que anomena potser l'hi ha faltat nombrar un valor que els qui no coneixen Lloret igualment ignoren: l'associacionisme lloretenc…
Na Mireia acaba la carta així: "tot això és Lloret de Mar, i molt més encara."



Veïns de Vidreres i Lloret presentaran una demanda col·lectiva per un cànon de l´aigua
Més de 500 veïns es reuneixen i decideixen que portaran als jutjats per la via penal l'empresa subministradora
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/03/11/veins-vidreres-lloret-presentaran-demanda-collectiva-canon-laigua/551448.html


El Casino "La Unió" de Vidreres es va omplir per decidir
com es farà la demanda col·lectiva a l´empresa. carles colomer



Cala Morisca: de cau de droga a hotel idíl·lic ( per JORDI VERA)
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/03/11/cala-morisca-cau-droga-hotel-idillic/551449.html
Un llarg article que explica un xic l'historia de la droga a la cala i també tots els processos judicials seguits des de l'embargament de la propietat "el juny de 1997, quan l'Ajuntament de Tossa va passar a ser propietari de la finca de Cannavagio" fins a dia d'avui "amb el conveni que vol signar l'Ajuntament pel qual s'autoritzarà fer un hotel, Bachevillier es comprometria a retirar els contenciosos que encara té i pels quals demanaria diversos milions d'euros pels successius canvis de qualificació de les seves finques."
Aquest assumpte de la droga a la cala i el túnel amb munta-càrregues i aire condicionat, jo no tenia pas entès que fos a la Morisca sinó un xic més al nord, més aviat cap a Porto Pi, doncs sempre es va parlar que el túnel arribava a una explanada on els camions aparcaven i tot obrin la tapa de registre del forat s'anaven carregant ben dissimuladament per sota; i a mi aquesta explanada on el camions poguessin accedir a la Morisca no la sé veure per enlloc; segurament estic equivocat i mossens té la santa mare església per corregir-me…




dietari ( per )
dimecres hotel morisca
Cala Morisca és un indret amb antecedents llegendaris... El narcotraficant i traficant d´armes Jacques Antoine Canavaggio el va convertir els anys 90 en un magatzem, fortalesa, laberint... vaja, en un centre logístic del tràfic de drogues al Mediterrani. Ara, l´Ajuntament de Tossa ha negociat amb l´exdona del narco perquè pugui fer un hotel al capdamunt de la cala, on hi ha una mena d´urbanització de barraquisme turístic. Cert que s´han de refer aquelles urbanitzacions desastre construïdes entre els anys 60 i 80, però la política no disposa d´altres recursos que arreglar un desastre deixant construir encara més? Ho he volgut preguntar a l´alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, però aquesta dona mai dona explicacions de res.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/03/11/diumenge-dietari/551537.html



Els Bombers controlen el foc que ha cremat 360 hectàrees protegides del massís d´Ardenya
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2012/03/11/bombers-controlen-foc-que-ha-cremat-360-hectarees-protegides-del-massis-dardenya/551528.html



Blanes
Es constitueix la Junta Local de les Noves Generacions del PP
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/03/11/blanes-constitueix-junta-local-noves-generacions-del-pp/551446.html



´Ship Ahoy!´ ( per JOAN FERRER SANTALÓ)
(…) les autoritats turístiques no paren de facilitar-nos immillorables notícies sobre la vinguda de més turistes aquí i allà.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2012/03/11/ship-ahoy/551455.html
El sr. Ferrer parla dels turistes de creuers que visiten/visitaran Palamós i Roses i es pregunta quelcom que jo de fa temps també em demano: "aquestes curtes estades dels creuers en ports gironins s'aprofitaran degudament? (…)A més de cridar "Vaixell a la vista !", s'ha previst organitzar quelcom per treure un profit econòmic d'aquestes visites ràpides? Els convidaran a una passejada guiada per les zones comercials, per els qui vulguin comprar quelcom?"
(…) "Xifres de milers i milers de viatgers, dels quals només un reduït percentatge baixaran per banyar-se al Mediterrani, passejar-se per les poblacions esmentades o fer una excursió turística per arribar-se fins a veure el Dalí, la ciutat de Girona, etc."



El PP de l´Escala proposa tenir alguna platja apta per als animals
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/03/11/pp-lescala-proposa-platja-apta-als-animals/551434.html
"La mesura pretenen que serveixi per anar generant noves iniciatives per fer més atractiva l'oferta turística i de lleure durant la temporada d'estiu"
I no solament pels turistes, també en son molts els autòctons que troben a faltar un racó on anar a prendre un bany amb el seu gos…
L'Escala darrerament està sortint molts als mitjans per iniciatives imaginatives adreçades al sector turístic; el passat 22 de gener, per exemple, podíem llegir això: "França segueix l´exemple de l´Escala amb una ´platja sense fum´, i la setmana passada això altre: "Platges sense fum ( per Miquel Riera)"




El sector sanitari privat i concertat a Girona veu amb bons ulls la fragmentació de l´ICS
Els representants dels proveïdors de salut comarcals lloen la gestió més propera i autònoma que tindrà el sector públic
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/03/11/sector-sanitari-privat-concertat-girona-veu-bons-ulls-fragmentacio-lics/551421.html


voltors en espera de carronya…



La Fapac estudia denunciar algun Consell pel preu dels menjadors
El president afirma que Ensenyament treballa per una normativa de l'ús de la carmanyola als centres
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/03/11/fapac-estudia-denunciar-consell-pel-preu-dels-menjadors/551428.html




El Govern assumirà el cost de l´autobús hospitalari i garanteix el servei a Tordera
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/03/11/govern-assumira-cost-lautobus-hospitalari-garanteix-servei-tordera/551444.html
"la Generalitat de Catalunya assumirà tot el cost del bus hospitalari amb l'objectiu de mantenir aquest servei que uneix els pobles de l'Alt Maresme i l'hospital de Sant Jaume de Calella"


Els arbres no tenen nom (carta de mònica vilosa i sánchez. girona)
Quan vas a caminar, o a córrer, sovint et creues amb persones(…) fas el gest de saludar(…) Però no obtens cap resposta.
En un poble no passaria, no? Però a la ciutat la gent es torna invisible,
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2012/03/11/cartes/551545.html
"A la ciutat les persones no tenen nom i els arbres tampoc. (…) als pobles hi tenen: alzines, roures, pins, avets, ametllers. I a la ciutat només hi tenim arbres"



Girona ciutat:
Gran Via Retiren unes antenes de telefonia
http://www.diaridegirona.cat/girona/2012/03/11/gran-via-retiren-antenes-telefonia/551413.html
"Des de feia temps, alguns dels treballadors de les institucions i alguns veïns de la zona reclamaven la retirada dels aparells pel risc per a la salut que consideren que provoquen aquestes antenes."

=====================





Valentia i fermesa a Lloret de Mar ( per Jaume Torramadé i Ribas President de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/516422-valentia-i-fermesa-a-lloret-de-mar.html
"hi ha un Lloret de Mar vital, vibrant i apassionat per la seva història, la seva tradició, les seves belleses naturals i el seu atractiu arquitectònic, amb els jardins de Santa Clotilde com a clar exemple. Tota aquesta bellesa entenc que pot ser totalment compatible amb un turisme actiu de nit, però sempre que es respectin i es compleixin les normes."



Pendents de si bufa el vent
L'incendi del massís de l'Ardenya està controlat, però hi ha el risc que la tramuntana el revifi
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/517009-pendents-de-si-bufa-el-vent.html



Sempre queda el futbol ( per Jordi Gonzalo)
A primera hora del matí, La Nau de Tossa de Mar ja és buida. De les prop de 180 persones que van haver de passar la nit de divendres a dissabte fora de casa pel foc, només nou ho van haver de fer en equipaments municipals. En concret en aquest de Tossa.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/516994-sempre-queda-el-futbol.html


Un bomber a Sant Grau. Foto: Manel Lladó



Un tip de riure ( per Xevi Xirgo)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/516281.html
"Un tip de riure per no haver de titular-lo Un tip de plorar. Perquè resulta que anunciem a bombo i platerets que el govern engegarà aviat un pla per treure les prostitutes de les carreteres de Catalunya i automàticament el departament ha de fer l'aclariment que bé, que de fet només té competències per treure-les de les carreteres que són del govern català i no pas de l'N-II, per exemple, que és titularitat de l'Estat i és on hi ha més distraccions."



Avaluació (per Lluís Martínez)
A les escoles públiques de Nova York hi ha enrenou aquests dies perquè s'han publicat les llistes dels professors –amb noms i cognoms, res de codis ni d'inicials– acompanyats d'una xifra que, presumptament, en mesura la qualitat professional. Aquesta xifra s'ha obtingut d'acord amb les notes dels seus alumnes.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/514644.html

=====================





El president provincial del PPC a Girona constitueix la junta local de Noves Generacions de Blanes
http://blogblanes.wordpress.com/2012/03/10/el-president-provincial-del-ppc-a-girona-constitueix-la-junta-local-de-noves-generacions-de-blanes/

=====================





Lloret comença a transformar-se ( per ELISABET ESCRICHE)
Lloret de Mar vol reconvertir el seu model turístic i d'oci nocturn. I això passa per acabar amb el turisme de borratxera. L'eina és una nova ordenança que restringeix la venda i el consum d'alcohol.
http://www.ara.cat/premium/cronica/Lloret-comenca-transformar-se_0_661733866.html

=====================




La VERDAD (Alicante)

Gigantes del mar a pequeña escala
Comienza en el Jardín de las Naciones la novena edición de la Exposición de Modelismo Naval, que podrá contemplarse hasta el 15 de abril
http://www.laverdad.es/alicante/v/20120311/torrevieja/gigantes-pequena-escala-20120311.html
"se celebra este fin de semana la primera Concentración Nacional de Modelismo Naval, que ha reunido a veintiún clubes y asociaciones de distintos puntos de España como Lloret de Mar, Valencia, Castellón, Santa Pola, Murcia, Cartagena, Madrid y otras tantas ciudades."


El lago del Parque de las Naciones acoge
la Concentración Nacional de Modelismo Naval

=====================




Algunos desalojados de Tossa de Mar ya han regresado a sus viviendas
http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1120498
"Los vecinos de la urbanización Cala Giverola de Tossa de Mar, desalojados anoche a causa del incendio declarado en la Costa Brava ya han podido regresar a sus domicilios una vez controlado el fuego"

=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...