escriu-me
My Photo

divendres, 6 de febrer del 2015

Divendres, 6 de febrer del 2015 a Lloret i a la resta de Selva Marítima


Avui hi he trobat:

Ahir a la tarda, tant l'Ajuntament com el regidor Riera enviaven comunicats de premsa desmentint/puntualitzant les informacions aparegudes en EL PAÍS en relació al suposat frau en la contractació per part de l'Ajuntament dels servei de recollida, neteja, reciclatge... amb l'empresa GBI i on de retruc també hi sortia el regidor Riera.

La nota de l'Ajuntament desmenteix punt a punt, no tots, les informacions que allà hi sortien, però la veritat és que llegint-ho massa convençut no n'he pas sortit…


Els que més o menys heu anat seguint aquest resum de notícies amb el que cada matí us martiritzo des de fa quasi 8 anys, sabreu de la meva obsessió per com es va adjudicar aquest contracte cinc minuts abans les eleccions, així que comprendreu que n'hagi escoltat i llegit de tots els colors, fins i tot un dia, abans de començar un Ple, el sr. Interventor em va prometre un futur cafè per explicar-me que el que deia jo que aquest contracte era car, no és pas veritat, però se'l pot ben estalviar el cafè sr. Arbó doncs jo mai he dit si era car o barat, Deu me'n deslliuri d'opinar sobre el preu d'una cosa que es mesura amb un 8 i 7 zeros si sóc incapaç d'opinar sobre qualsevulga preu per sobre les 3 xifres…

Un dels aspectes que la nota de l'Ajuntament pretén aclarir és si la durada de 10 anys del contracte és legal o no, punt que la notícia d'El País qüestionava:


"En la notícia de “El Pais” s’afirma que el contracte va adjudicar-se per 10 anys quan, d’acord amb la Llei de Contractes del Sector Públic únicament podia tenir una durada màxima de 4 anys. El contracte en qüestió, qualificat de contracte de gestió del servei públic, podia tenir una durada màxima de 25 anys, d’acord amb allò establert a l’article 254 b) de la referida norma."

Doncs be, a mi humilment i segons els meus advocats ( ;-)  ;-)  ;-)  ) diria que no és pas un "contracte de gestió del servei públic" com la nota de l'Ajuntament diu sinó un "Contracte de Serveis", i una de les diferencies entre ambdues qualificacions és precisament la durada màxima dels contractes.
El text vigent i aplicable en el moment de l'adjudicació, l'any 2011, era la Llei de Contractes del Sector Públic de 30 d'octubre de 2007 amb la modificació realitzada per la Llei 34/2010 de 5 d'agost, on hi trobem la definició "dels contractes de serveis", (Article 10 de la LCSP):





I  les numeracions que hi figuren a la dreta, la Comissió Europea, (Reglamento (CE) número 213/2008 de la Comisión, de 28 de noviembre de 2007) els defineix amb claredat:

  • "90511000-2 Servicios de recogida de residuos"
  • "90511100-3 Servicio de recogida de residuos sólidos urbanos"
  • "90511200-9 Servicios de transporte de basura"
  • "90600000-3 Servicios de saneamiento y limpieza en áreas urbanas o rurales y relacionados con ellos"
  • "90610000-6 Servicios de limpieza y barrido de calles"
  • "90620000-9 Servicios de limpieza y eliminación de nieve"

Us explico això doncs si no ho tinc mal entès les dues diferencies claus pel cas que ens ocupa entre "contracte de gestió del servei públic" i "contracte de serveis" és precisament que el primer sí pot ser de 25 anys com l'Ajuntament diu, però el segon, que és precisament  la categoria que cal acotar el contracte amb GBI, la durada màxima hauria hagut de ser de 4 anys prorrogables dos anys més.

I la segona diferencia entre un i altre fa referència precisament a l'obligatorietat o no de publicar-ne la licitació en el Diari de La Comunitat Europea, a part del BOP, DOGC i BOE, doncs "els contractes de serveis" d'aquesta quantia sí tenen aquesta obligació i en el cas aquest no es va respectar…
 

Tot això són elucubracions meves extretes de parlar amb un i amb l'altre però sense cap formació de picaplets que m'avali, així que poseu-ho amb remull i si és del vostre interès pregunteu-ho als "vostres advocats"  ;-)  ;-)  ;-); dic això doncs no m'agradaria pas que m'empaperessin per una merda de contracte de 80 milions, més que tot perquè la nota de l'Ajuntament acaba així:

"Per tot l’exposat els esmentats en tal article es reserven el dret d’emprendre les accions legals que creguin oportunes"


En quan a la nota feta pública per l'Ignasi, la veritat sigui dita és que a la notícia d'El País, al menys per a mi,  no quedava massa clar de què se l'acusava; us en poso unes frases de la nota de premsa que ell va enviar:


"L’any 2002 GBI serveis, va contractar a través de IRG Mediassegur una assegurança que generava 150 euros de comissió anuals. Abans de començar el concurs de gestió de serveis d’escombraries, l’any 2010, vaig sol•licitar la baixa com a mediador de la pòlissa i que aquesta passes a ser gestionada directament per la companyia.
Tots els pagaments efectuats per la societat i els personals, des de que tinc 21 anys, els he fet amb recursos propis obtinguts del meu treball com a mediador d’assegurances, i com a regidor.
La informació publicada pel diari el País, no està contrastada i té una manifesta voluntat de fer mal"

Si en volguéssiu els texts complerts de les dues notes de premsa, la de l'Ajuntament i la de n'Ignasi, només heu de fer que demanar-me-la i us l'enviaria.

Suposo que la remor en els mitjans sobre aquest tema no es tancarà pas amb el que publiquen avui, (només Diari de Girona i El Periódico hi fan referència), suposo que demà s'hi incorporaran més mitjans…

 

Bon cap de setmana i abrigueu-vos…









Hisenda creu que CiU va arreglar el contracte de brossa de Lloret amb GBI
Un informe indica que l'empresa finançava el partit i a canvi obtenia adjudicacions com la planta de triatge de residus
http://www.diaridegirona.cat/selva/2015/02/06/hisenda-creu-que-ciu-arreglar/709000.html
Les reaccions a aquest informe d'Hisenda no s'han fet esperar.
L'advocat de l'empresari, Carles Monguilod, manifesta que no té constància de l'existència d'aquest document
El regidor de Lloret, Ignasi Riera, va desmentir qualsevol irregularitat admetent que ell es dedica al negoci de les assegurançes des de fa 43 anys

Hi adjunten una foto d'un Ple suposadament de l'època on es va adjudicar el contracte dels 80 quilos però amb un detall que la invalida totalment i és que com podeu veure en primer terme hi ha el regidor Coloma (ERC) mentre que quan es va fer l'adjudicació, ell, la resta de la llista electoral d'ERC i més els reserves havien dimitit per permetre que s'assegués n'Orobitg, i de passada es foguegés de cara a les imminents municipals del 2011. 

Va ser precisament per la gran oposició que n'Orobitg va fer al contracte amb GBI que alguns incauts li van donar el seu vot a les eleccions pensant que faria una oposició digne contra els que se suposava haurien de repetir en el Govern municipal, CiU, i que ell en aquells mesos previs a les eleccions els va dir de tot menys guapos, mentre que en aquesta legislatura no ha obert ni boca sobre aquest espinós tema que avui ens ocupa...


Eduard Coloma (ERC) el primer de la dreta


Una plataforma solidària facilitarà material escolar a famílies desfavorides
La Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes s'alia amb la cooperativa Abacus perquè aquesta cedeixi restes d'estoc o excedents a pares i mares amb dificultats. També posaran en marxa un projecte de reutilització de llibres.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2015/02/06/plataforma-solidaria-facilitara-material-escolar/708925.html



Amb la "V" de Bergé
http://fotos01.diaridegirona.cat/vinyetas/2015/02/06/bergeweb62.jpg





=====================










El Lloret Convention Bureau, a Cracòvia
Ha assistit a la principal trobada europea professional de la indústria del turisme de convencions, l'European Meetings & Events Conference (Emec) de Cracòvia (Polònia)….
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/820176-el-lloret-convention-bureau-a-cracovia.html





 L'estèvia i la salut ( per Abel Mariné)
L'estèvia està de moda com a edulcorant “natural”. Els seus actius defensors sostenen que és millor que els altres emprats com a additius alimentaris, i que, a més, té propietats medicinals enfront de la diabetis i altres malalties….
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/819552.html



la punxa d'en JAP
http://d2cuqn1adi18n6.cloudfront.net/imatges/52/81/alta/780_0008_5281222_5aa3b39debb45d59387091232624525b.jpg
Real com la vida mesma…

 







=====================









El Carnaval de la Costa Brava Sud preveu 100.000 persones de públic
http://www.novaradiolloret.org/el-carnaval-de-la-costa-brava-sud-preveu-100-000-persones-de-public/
Arxiu de so: Idoia Saracíbar, Ester Olivé, Romà Codina, Josep Marigó i Gisela Saladich


El PSC organitza tallers oberts a tothom per elaborar el programa electoral
http://www.novaradiolloret.org/el-psc-organitza-tallers-oberts-tothom-per-elaborar-el-programa-electoral/
Arxiu de so: Antonio Lorente


Els alumnes de tercer de primària visiten l’Ajuntament al llarg del febrer
http://www.novaradiolloret.org/els-alumnes-de-tercer-de-primaria-visiten-lajuntament-al-llarg-del-febrer/
Arxiu de so: Ignasi Riera


‘Losers’, amb Alba Florejachs i Jordi Díaz, aquest dissabte al teatre de Lloret
http://www.novaradiolloret.org/losers-amb-alba-florejachs-jordi-diaz-aquest-dissabte-al-teatre-de-lloret/
Arxiu de so: Alba Florejachs


La Casa de la Cultura acull una exposició sobre la Mancomunitat
http://www.novaradiolloret.org/la-casa-de-la-cultura-acull-una-exposicio-sobre-la-mancomunitat/
Arxiu de so: Xavier Soy




El BON DIA BONA HORA d'ahir
http://www.ixac.tv/nova_radio_lloret/mp3/programes/2324.mp3

  • Entrevista a Alba Florejachs, actriu, per comentar l’obra que venen a representar a la Vila.
  • Entrevista a Antonio Lorente, alcaldable per PSC a Lloret, per comentar diversos temes.
  • Entrevista a Ignasi Riera, regidor d’Ensenyament, per parlar de les visites dels escolars a l’Ajuntament.
  • Entrevista a Xavier Soy, vicepresident de la Diputació de Girona, per comentar diversos aspectes de l’exposició sobre la Mancomunitat.


=====================









Propostes culturals per al cap de setmana
N'hi ha a Pineda, Calella, Tordera, Blanes i Lloret de Mar
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=7939

Lloret
Concurs de blogs literaris i de viatges
Els premis es lliuraran el 10 d'abril
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=7938


=====================








AGENDA
Activitats a Blanes els dies 6, 7 i 8 de febrer
http://www.blanesaldia.com/blanes/20634-activitats-a-blanes-els-dies-6-7-i-8-de-febrer/

La CUP de Blanes presenta una bateria de propostes per afavorir les economies més dèbils i el cooperativisme
http://www.blanesaldia.com/blanes/20643-la-cup-de-blanes-presenta-una-bateria-de-propostes-per-afavorir-les-economies-mes-debils-i-el-cooperativisme/


El 50% de la població de Santa Coloma de Farners és soci de la Biblioteca Joan Vinyoli
http://www.blanesaldia.com/selva/20646-el-50-de-la-poblacio-de-santa-coloma-de-farners-es-soci-de-la-biblioteca-joan-vinyoli/
Em sap greu però no m'ho crec...


=====================










Hisenda apunta que un soci de Pujol Ferrusola va finançar CiU a canvi de contractes manipulats a Lloret
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/hisenda-apunta-que-soci-pujol-ferrusola-financar-ciu-canvi-contractes-manipulats-lloret-3912227
"l'empresari Gustavo Buesa, que va ser soci de Jordi Pujol Ferrusola, hauria suposadament finançat irregularment CiU a canvi de contractes manipulats a l'Ajuntament de Lloret de Mar"





CDC nega irregularitats en els contractes de la recollida d'escombraries de Lloret
Els nacionalistes recorden que la primera concessió va ser aprovada pel Govern tripartit
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/cdc-nega-irregularitats-contractes-recollida-escombraries-lloret-3912311




Una trentena d'alcaldes porten el Govern davant el TSJC per l'impagament d'11 milions per a guarderies
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/una-trentena-dalcaldes-porten-govern-davant-tsjc-per-limpagament-d11-milions-per-guarderies-3912458
No diu pas si Lloret és entre els 30, suposo que no, tot i que raons no n'hi faltarien pas sobretot per la morositat de la Generalitat en aquest tema...

=====================











Deforestación submarina
Expertos y ecologistas alertan del impacto de los barcos de recreo sobre la posidonia
GEN-GOB pide a las Administraciones limitar los fondeos en las calas más turísticas
http://politica.elpais.com/politica/2015/02/05/actualidad/1423164149_608411.html



Muerto para fondeos sobre una pradera de posidonia


La processó de santa Cristina amb el fondeig de les barques a la badia tampoc li surt de franc a la posidònia…
Aquella mani del "foteu-vos el PEIN pel cul" no només renunciava a un control terrestre de la zona, el PEIN també protegia la part de mar però això els responsables mai ho van explicar…







=====================





El BOP d'avui :




1089 - NOTARIA DE CONCEPCIÓN DE LOS REYES ARIAS GALLEGO (Lloret de Mar) Edicte de tramitació d'acta de notorietat
instada por DOÑA CRISTINA (o CRISTINA MARIA) CABAÑAS RODRÍGUEZ, D.N.I. XXX y DOÑA CONCEPCION PASCUAL SOLER, D.N.I. número XXX, para hacer constar un exceso de cabida de que es la diferencia que consta en el Registro y la superficie actual real de la finca: URBANA: FINCA URBANA, compuesta de una CASA, de planta baja y tres pisos, sita en Lloret de Mar, calle San Pedro, números sesenta y tres y sesenta y cinco, hoy según catastro número 67;

1182 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Serveis Jurídics (Unitat Jurídica) Edicte de notificació de l'acord d'inici d'expedient sancionador per infracció de diverses normatives

1183 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Serveis Jurídics (Unitat Jurídica) Edicte de notificació de l'acord de resolució d'expedient sancionador per infracció de diverses normatives



1230 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre notificació d'acords del Ple
Suspendre l’atorgament de llicències d’enderroc i d’obres
d’ampliació i reforma que suposin alteració de la configuracióm arquitectònica de les actuals edificacions, als terrenys situats en l’àmbit del sector industrial corresponent als terrenys on s’emplaça la indústria NYLSTAR, inicialment denominada SAFA


1075 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre notificació d'un acord de la Junta de Govern Local

1380 - DIPUTACIÓ DE GIRONA Servei de Monuments Edicte d'aprovació de la convocatòria de les subvencions per a la restauració i conservació d'immobles d'interès patrimonial, any 2015


=====================








El DOGC d'avui :




RESOLUCIÓ ENS/139/2015, de 26 de gener, per la qual es modifica l'adscripció de centres educatius sostinguts amb fons públics dels Serveis Territorials a Girona, als efectes del procediment d'admissió d'alumnes.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=684156&language=ca_ES
Modificació de l'adscripció d'educació primària a l'educació secundària obligatòria
1. Noves adscripcions de Primària a Secundària

  • - Escola Àngels Alemany i Boris, de Lloret de Mar, codi 17008080 a Institut Escola Lloret de Mar, de Lloret de Mar, codi 17009898.
  • - Escola Pompeu Fabra, de Lloret de Mar, codi 17004955 a Institut Escola Lloret de Mar, de Lloret de Mar, codi 17009898.
  • - Escola Esteve Carles, de Lloret de Mar, codi 17004657 a Institut Escola Lloret de Mar, de Lloret de Mar, codi 17009898.
  • - Escola Pere Torrent, de Lloret de Mar, codi 17002107 a Institut Escola Lloret de Mar, de Lloret de Mar, codi 17009898.


Ajuntament de Blanes
EDICTE sobre notificació d'un acord del Ple.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=684220&language=ca_ES
"Suspendre l’atorgament de llicències d’enderroc i d’obres d’ampliació i reforma que suposin alteració de la configuració arquitectònica de les actuals edificacions, als terrenys situats en l’àmbit del sector industrial corresponent als terrenys on s’emplaça la indústria NYLSTAR, inicialment denominada SAFA"

Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural
RESOLUCIÓ CLT/132/2015, de 29 de gener, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de 28 de gener de 2015, pel qual s'aprova la convocatòria per a la concessió de subvencions en espècie, en règim de concurrència no competitiva, per a la contractació d'espectacles professionals inclosos en el catàleg d'espectacles Programa.cat per a l'any 2015.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=684218&language=ca_ES

=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...